Nedjelja, 14. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

brojna događanja

Vrhunac ljetnog programa u Zatonu koncert kralja zabave Mladena Grdovića

Autor: Nikolina Lucić

09.07.2024. 10:11
Vrhunac ljetnog programa u Zatonu koncert kralja zabave Mladena Grdovića

Foto: TZM ZATON

Koncertom klasične glazbe u dvorištu Župne crkve u Zatonu otpočeo je bogat program ljetnih manifestacija za srpanj. Tradicionalno je nastupila Glazbena škola Danice Koren Neuvirt. Dvorište crkve bilo je skroz popunjeno, a Glazbena škola napravila je predivnu atmosferu.


Svaki tjedan film jedan


S dobrim se vibracijama, ali i visokim temperaturama u Zatonu bogat program nastavlja ljetnim kinom na plaži Jaz. Ljeto je savršeno vrijeme za razne manifestacije i druženja, koji svakako poboljšavaju doživljaj odmora u destinaciji.


Mjesne se turističke zajednice zato svojski trude iz sezone u sezonu ponuditi što bogatiji program kako bi i privukle nove, ali i zadržale postojeće turiste.


– Svaku srijedu u 21 sat prikazuju se animirani filmovi za djecu. Prekrasni su to prizori kinopredstave na otvorenom.


Na ljetnom kinu redovito su popunjena sva sjedeća mjesta, a djeca i ostali posjetitelji prate animirani film s cijele plaže, kazao nam je direktor Turističke zajednice mjesta Zaton Ivan Miljković, dodavši kako su ovim programom u jedno spojili dvije omiljene dječje ljetne aktivnosti.Do kraja mjeseca na rasporedu su tako animirani filmovi »Tajni život ljubimaca 2«, »River dance« i »Sonic Super Jež«. Prilika je to i za roditelje da, dok djeca sigurno uživaju na plaži uz crtiće, malo odmore, porazgovaraju i u tišini uživaju u zalasku sunca na prekrasnoj plaži.


Bogatim programom nisu zakinuti ni ljubitelji umjetnosti. U subotu je na Mulu Porat na rasporedu i izložba na otvorenom »Zaton iz zraka«.


SAVRŠENO VRIJEME ZA MANIFESTACIJE


Ljeto je savršeno vrijeme za razne manifestacije i druženja, koji svakako poboljšavaju doživljaj odmora u destinaciji


Zanimljiva izložba


– Tema izložbe bit će panoramske fotografije Zatona. Osim glavnog motiva plaža i obale prikazat će se fotografije s manifestacija i one kulturnih znamenitosti.


Prije dvije godine na istom smo mjestu imali izložbu s temom »Zalasci sunca u Zatonu« koja nam se pokazala kao pun pogodak te smo odlučili ponovno napraviti izložbu takvog tipa, najavio je Miljković.Vrhunac srpanjskih temperatura poklopit će se i s najvažnijom feštom u Zatonu. Tako je 26. srpnja na rasporedu Zatonska fešta na Perivoju Vlaka.


– Prošle godine je nastupila Doris Dragović što je bilo jedno od najvećih događanja u cijeloj županiji. Ove godine nam dolazi Mladen Grdović, a prije njega nastupit će Rockatansky bend.


Posjetitelji će uz glazbene nastupe moći uživati u autohtonoj hrani, piću te ostalim iznenađenjima tijekom programa koji će voditi Igor Jelenić Toto, najavio je Miljković, dodavši kako su svi posjetitelji dobrodošli svakog dana uživati u ljepotama Zatona. Za kolovoz je također najavio nastavak pozitivnih vibracija uz jedan od ponajljepših zalazaka sunca na svijetu.


Plava zastava za plažu


Zaton je naselje u sastavu grada Nina. Nalazi se između Zadra, Privlake i Nina. Mjesto je u koje brojni turisti dolaze kampirati te je bogato raznim rekreacijskim sadržajima. Plaža u Zatonu ima plavu zastavu što je nagrada za čistoću i bistrinu mora. S plaže se vidi otok Ugljan.


Sadržaj nastao u suradnji s Turističkom zajednicom mjesta Zaton.