Srijeda, 19. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

Zavičajni muzej Benkovac

U sklopu provedbe projekta ETHNIC održan INFO DAN

Autor: Portal ZL

05.04.2024. 14:45
U sklopu provedbe projekta ETHNIC održan INFO DAN

Foto: TZ Ravni kotariProjekt ETHNIC financiran je iz “INTERREG Italija-Hrvatska” programa. Projekt traje 18 mjeseci, a završetak projekta predviđen je za 31. prosinac 2024. godine. Ukupni proračun projekta iznosi 249.538 eura. Projekt ETHNIC postavlja područje Ravnih kotara na globalnu eko-kulturnu turističku kartu.


Turistička zajednica Ravni kotari implementacijom projekta radi na aktiviranju turističkog potencijala neotkrivenih malih i rubnih lokacija na svom području.


U partnerstvu s Mountain Union Montefeltro – UMM (Italija), ATLANTIDE Social Cooperative Society (Italija), Razvojnom agencijom općine Dugopolje – ODRAZ (Hrvatska) i Turističkom zajednicom Ravni kotari (Hrvatska) projekt ETHNIC uvodi koncept eko-kulturnog turizma koji kombinira očuvanje prirodnih i kulturnih mjesta s gospodarskim i rekreacijskim dobrobitima kroz održivi turistički razvoj vođen zajednicom, s lokalnim dionicima uključenim u donošenje odluka i provedbu politike.
Projekt ETHNIC ima za cilj premostiti jaz u znanju i osnažiti mala kopnena naselja da postanu osebujne i atraktivne eko-kulturne turističke destinacije na globalnom tržištu, putem detektiranja lokalnih potreba, edukacija i mentorskih radionica s lokalnim dionicima.


U sklopu INFO DANA prezentirani su ciljevi, partnerstvo, aktivnosti te planirani rezultati projekta ETHNIC. Na INFO DANU sudjelovali su predstavnici jedinica lokalne samouprave, raznih udruga, OPG-ova, obrtnika te predstavnici ustanova u kulturi i obrazovanju.