Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

disperzija umjetničke scene

U petak počinje prva samostalna revija "Nosi se Benkovac"

Autor: Portal ZL

30.08.2023. 21:27
U petak počinje prva samostalna revija

Foto: Nosi se BenkovacU petak i subotu, 1. i 2. rujna 2023. održava se prva samostalna Revija “Nosi se Benkovac”. U cilju disperzije umjetničke scene u zadarskoj županiji i afirmaciji Benkovca kao šarmantnog urbanog središta Teatro VeRRdi i udruga Vlajter-Ego u suradnji s Gradom Benkovcem, Zavičajnim muzejem u Benkovcu i TZ Ravnih kotara organiziraju kazališno glazbeni festival s namjerom aktivnog razgovornog druženja na prekrasnoj lokaciji Kaštel Benković u Benkovcu.


Nakon dojmljivog i vedrog prošlogodišnjeg jednodnevnog izleta u Benkovac zadarske revije Nosi se 2022. kad su na Kaštelu nastupili Vili Matula s Barunom Munchausenom i Zbor fige čiji je ekskluzivan benkovački live koncert objavljen na Soundcloudu, ove godine realizira se samostalan program Nosi se Benkovac 2023.


Glazbeni program posvećen je izvedbama koje svoje autorstvo naslanjanju na tradiciju etno glazbe i prenose ga u suvremenu izvedbenost dok kazališnu luč izvedbene umjetnosti nosi renomirani Teatar Exit jednom od svojih najdugovječnijih i glumački najatraktivnijih predstava “Kako misliš mene nema” u režiji Ivice Boban te izvedbi Amara Bukvića i Filipa Juričića.


Ovogodišnji program u Benkovcu ponovno ima ekskluzivan karakter prvim nastupom u okolici benda Veja iz Istre kao i nastupom Dine e Mel promocijom albuma Bërbili nakon turneje u sedam europskih zemalja. Poseban događaj je i prva javna promocija albuma Ode dite Adama Semijalaca/Bebe na vole koji je oborio sva očekivanja recepcije stručne javnosti od domaćih kritičara pa sve do daleke Amerike.
Njegove škrte bukovačke note u maniri Misisipi bluesa predstavit će Adam Semijalac uz moderaciju Zorana Stajčića s portala Ravno do dna te podršku voklaistica. Ovako koncipiranim programom Teatro VeRRdi i Vlajter Ego ispunjavaju potrebu pomicanja granica umjetničke komunikacije s publikom i distribucije sadržaja u lokanim zajednicama otvarajući percepcije novih vrijednosti. Program je za posjetitelje besplatan uz mogućnost podrške programu kroz donacije prema mogućnostima posjetitelja.


Program financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Benkovac, Tz Ravnih Kotara, Zadarska županija i Zaklada Kultura nova uz podršku Zavičajnog muzeja Benkovca, portala Ravno do dna i Medija oglasa.