Nedjelja, 14. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

BENKOVAC

U Gradskoj knjižnici Benkovac predstavljen međunarodni projekt ETHNIC

Autor: Antonia Vodan

10.07.2024. 15:43
U Gradskoj knjižnici Benkovac predstavljen međunarodni projekt ETHNIC

Foto: ARIF SITNICAU Gradskoj knjižnici Benkovac predstavljen je međunarodni projekt ETHNIC kojim se područje Ravnih kotara postavlja na globalnu eko – kulturnu turističku kartu. Implementacijom ovog projekta TZ Ravni Kotari radi na aktiviranju turističkih potencijala neotkrivenih malih i rubnih lokacija na svom području. Projekt realizira TZ Ravni kotari u suradnji s talijanskim partnerima Unione Montana Montefeltro i Social cooperative Atlantide te Razvojnom agencijom Općine Dugopolje Odraz, a financira ga Europska unija kroz program prekogranične suradnje INTERREG ITALIJA-HRVATSKA. Projekt je započeo je 1. srpnja 2023. i završava 31. prosinca 2024. Ukupni proračun projekta iznosi 249,538 eura.


Pokriveno je ukupno 26 malih općina, uključujući dvanaest općina u regiji Montefeltro, šest općina u Romagni i sedam općina u unutrašnjosti Zadra. Glavni cilj projekta je osnažiti mala kopnena naselja da postanu osebujne i atraktivne eko-kulturne turističke destinacije na globalnom tržištu, putem detektiranja lokalnih potreba, edukacija i mentorskih radionica s lokalnim dionicima. 


– Ravni kotari nisu na glavnim turističkim rutama i tržištima. Zato je jedna od ključnih aktivnosti turističke zajednice pronalaženje tržišnih niša i trendova koji mogu privući veći broj turista u ovaj kraj. Jedan takav trend je i eko-kulturni turizam i upravo kroz projekt Ethnic pokušavamo stvoriti preduvjete za razvoj ekokulturnih turističkih ruta koje će uključiti i turističke potencijale Ravnih kotara, izjavila je Branka Nakić iz TZ Ravni Kotari.