Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

druženje desetak društava

Susretom 180 mopedista Tkon uspješno otvorio posezonu

Autor: Vesna Benić

04.09.2023. 09:27
Susretom 180 mopedista Tkon uspješno otvorio posezonu

Foto: Vesna BenićTuristička zajednica općine Tkon u suradnji s Društvom starodobnih vozil »Iskreni mopedisti« iz Slovenije organizirala je 2. Susret mopedista u Tkonu. Povodom tog susreta Jelena Ugrinić, direktorica općinskog TZ-a kazala je kako je to jedan najveći susret slovenskih mopedista u Hrvatskoj.


Ove godine sudjelovalo je 180 mopedista koji su petak, 1. rujna ujutro u 6 sati startali iz naselja Škocjan, središta istoimene općine u jugoistočnoj Sloveniji, prema otoku Pašmanu. Oko 12 sati stigli su u Senj, u 18 sati u Biograd na Moru, a potom u 19 sati stigli u Tkon, prilikom čega im se organizirao poseban doček s bakljama u centru ovog mjesta.


– Sutradan je za ove mopediste priređena panoramska vožnja po otoku Pašmanu i Ugljanu. Mopedisti su posjetili gotovo sva mjesta na otocima Pašmanu i Ugljanu gdje su za njih organizirani dočeci s ponudom lokalne hrane i pića. Ovim putem se zahvaljujem TZ Općini Pašman, TZ Općine Kali i TZ Općine Preko koji su u svojim mjestima dočekali mopediste i pružili im gostoprimstvo te ih počastili fritama, sokovima i domaćim likerima.
Prvo stajalište bilo je kod mosta Ždrelac, a nakon kratke stanke krenuli su prema otoku Ugljanu i stali u Kalima, Preku i Mulinama. Nakon toga su se vozili natrag prema Pašmanu gdje su stali u mjestu Pašman. Nakon povratka mopedista u Tkon za njih smo upriličili motorističke igre, večeru i druženje ali i dodjelu nagrada za pobjednike igre, izjavila je Jelena.


Odrzan 2. Susret mopedista u Tkonu 2023., Panoramska voznja kroz otok Ugljan mjesto Kukljica


Upravo je direktorica TZ-a općine Tkon došla na ideju da se osmisli prigodna manifestacija za mopediste iz Slovenije. Naime, u Tkonu je ljetovao Boštjan Pohar koji je ujedno član Društva mopedista. U razgovoru s njim upoznala se s djelovanjem tog Društva i tako se rodila ideja za organizacijom njihova boravka u Tkonu. Prvi susret održao se 10. rujna 2022., na kojem je sudjelovalo 80 mopedista.


– Boštjan Pohar ujedno me upoznao s Igorom Jurečićem, predsjednikom Društvo starodobnih vozil »Iskreni mopedisti« koji je prije planiranja prvog susreta došao u Tkon na razgovor u kojem smo raspravljali o svim mogućnostima koje su potrebne za taj susret, a obišao je i mjesta na koje bi ih se odvelo.


Bili smo zadovoljni prvim susretom i odlučili smo nastavili ovu manifestaciju ponajviše radi promocije otoka Pašmana i Ugljana, razvoja posezone mjesta Tkona te zbog turističke promocije naše destinacije.


Mopedisti noće dva dana u Tkonu i za nas je to značajno u ovo vrijeme posezone jer smo uspjeli napuniti trenutačno prazne apartmane, dobro je također i za naše ugostitelje, rekla je Jelena Ugrinić te istaknula da su se ove godine »Iskrenim mopedistima« na susretu u Tkonu priključili članovi još deset društava mopedista, a među njima je bilo i mopedista i iz Zadra.