ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

OTKAZIVANJE KONCERTA

Sekula: Općina nema učešća u radu privatnih poduzetnika, niti im se miješa u odluke

Autor: Nikolina Lucić

08.10.2023. 12:57
Sekula: Općina nema učešća u radu privatnih poduzetnika, niti im se miješa u odluke

Foto: Arhiva ZLNakon što su se Bibinjci digli na noge protiv srpskog pjevača Saše Kovačevića, koji je 24. studenog trebao održati koncert u jednom od bibinjskih ugostiteljskih objekata, organizator je koncert otkazao. Pozivajući se na veliki obol koje je mjesto dalo u Domovinskom ratu, uspjeli su ishoditi otkazivanje koncerta, koji čini se, vrijeđa njihova osjećanja, naročito tijekom studenog kada Bibinjci dostojanstveno i ponosno obilježavaju obljetnicu stradanja žrtava Škabrnje i Vukovara.


Stoga je javno mnijenje bibinjskih branitelja i ostalih mještana da još nije došlo vrijeme da glazbenici iz susjedne nam države pjevaju u raspivanim Bibinjama.


I dok načelnik Šime Sekula nije želio previše komentirati takvu odluku ugostitelja, jer im se nikada ne miješa u rad i izbor izvođača, nezadovoljstvo mještana očito je bilo toliko da je došlo do otkazivanja koncerta.
– Mi smo turističko mjesto i nikada nam se ovako nešto nije desilo mada redovito ugošćujemo brojne turiste, radnike i izvođače iz susjedne Srbije u našim brojnim ugostiteljskim objektima. No, pošto Općina nema nikakvog učešća u radu privatnih poduzetnika, niti im se miješa u odluke, nije na meni da komentiram njihove poslovne poteze, poručio je kratko Sekula.


Ovaj je bibinjski primjer samo jedan od mnogih u kojem se sukobljava tradicionalna hrvatska netrpeljivost prema srpskoj glazbi koja je u nas jako popularna sa željama mladih kojima putovnica izvođača ne predstavlja prepreku da uživaju u glazbi koju vole.