Nedjelja, 16. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

DOVRŠEN OČEVID

Prometnu nesreću u Nadinu skrivio vozač kombija

Autor: ZL

25.11.2022. 17:09
Prometnu nesreću u Nadinu skrivio vozač kombija

Foto: Nikolina LucićZadarska policija provela je očevid prometne nesreće koja se jutros dogodila u Nadinu kod Benkovca. Osnovano se sumnja da je do prometne nesreće došlo na način da je 43-godišnjak upravljao kombi vozilom Fiat zadarskih registarskih oznaka skrivio nesreću.


Naime, kretao se državnom cestom D-56 u smjeru Zadra te dolaskom do raskrižja s cestom LC-63122, unatoč postavljenom prometnom znaku zabrane pretjecanja za sva motorna vozila i označenoj uzdužnoj punoj liniji, započeo je s pretjecanjem i prednjim dijelom vozila udara u bočni dio automobila Peugeot zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 55-godišnjak i kretao se kolnikom istim smjerom te započeo radnju skretanja ulijevo na cestu LC-63122.


Uslijed prometne nesreće došlo je do prevrtanja automobila Peugeot te se oba vozila zaustavljaju izvan kolnika.
U prometnoj nesreći, na mjestu događaja smrtno je stradao vozač automobila Peugeot, 55-godišnji hrvatski državljanin, dok su 43-godišnji hrvatski državljanin, vozač vozila Fiat i devet putnika, državljana Republike Filipini, prevezeni vozilom Hitne medicinske pomoći u Opću bolnicu Zadar gdje im je pružena daljnja liječnička pomoć.


Po završetku kriminalističkog istraživanja, protiv 43-godišnjeg vozača biti će podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te će u zakonskom roku biti predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.