Foto: Boogie Lab/INSTAGRAM
Boogie Lab, zagrebački bistro, pekarnica i bar koji su prošlog proljeća otvorili Pakoštanac Karlo Vulin i Mladen Vidović, sada se, kako doznaje Index, šire i van kontinenta, i to u New York, gdje će uskoro otvoriti novi lokal.
Inače, Boogie Lab i Kroštula imaju više od 150 zaposlenika, a trenutno šire tim sa stotinjak novih članova, prvenstveno za Zagreb i novi pogon u Zagrebu i Pakoštanima, dok će dio tima biti educiran i za rad u New Yorku.
– Zajedno s našim partnerima otvorili smo zajedničku firmu u New Yorku – Boogie Lab USA. Jedan od najpoznatijih restorana iz njihovog velikog portfolija je Delmonico’s, ikona restoranske scene u New Yorku čija tradicija datira još iz davne 1827. godine.
Tu su zalazila mnoga poznata lica svjetske scene, a nama najzanimljiviji gost je naš legendarni Nikola Tesla te nam je iznimna čast da baš na toj lokaciji otvaramo prvi Boogie Lab van naših granica, rekli su za Index iz Boogie Laba.
Sve počelo u Pakoštanima
Karlo Vulin, jedan od začetnika sourdough revolucije u Hrvatskoj, rodom je iz Pakoštana, gdje je i odrastao uz obiteljsku pekarnicu Kroštula.
– Kroštula je krenula prije 30 godina s mojim roditeljima koji su se bavili turizmom i trgovinom, a zatim su pokrenuli pekaru. Vidjeli su da tu fali ponude. Bili su potpuno samouki, skupljali su iskustva. Kako je sestra Đina studirala u Italiji, često su boravili tamo i inspirirali se.
Ta priča ima i svoje teže trenutke jer smo radili s nekim od velikih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj koji su propali pa je to i kod mojih izazvalo puno problema, rekao je za Index.
Po struci je prehrambeni tehnolog, a u to su ga usmjerili roditelji kako bi im mogao pomoći u poslu, a tu je naišao i na informacije o sourdough kruhu.
– To su bili počeci sourdough pokreta u Europi i mi smo već tada, prije 10 godina, krenuli s testiranjima u pogonu. Tražio sam načine da napravim neki bolji proizvod.
Kako na faksu nisam bio baš najbolji student, moje studiranje je malo dulje trajalo. Dok sam ja završio fakultet, firma mojih roditelja je otišla u stečaj. Kad sam se vratio u Pakoštane, moji su rekli da firme više nema, no da je pogon tu te da ako želim nešto raditi, da krenem ispočetka, rekao je Vulin.
Uz Kroštulu i rad s ugostiteljima, započeo je suradnju s Mladenom Vidovićem, svojim sadašnjim partnerom u Boogie Labu. U samo godinu dana, uspjeli su od Pakoštana doći do velikog New Yorka.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
"Rastemo zajedno"
U NP Krka podijeljeno tisuću sadnica lavande i lovora
Zadar
JAVLJA HAK
Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu brodska linija Zadar-Preko
Hrvatska
PREDSJEDNIK REPUBLIKE
Milanović: Plenković je u ozbiljnom problemu u koji se sam uvalio
Ostali sportovi
Formula 1
Mnoštvo u Imoli odalo počast Ayrtonu Senni 30 godina nakon što je poginuo u nesreći
Hrvatska
SVEČANOST
U Okučanima obilježena 29. obljetnica VRO Bljesak
Zadar & Županija
BOGAT PROGRAM
Ne znate gdje za Praznik rada? U Zadarskoj županiji organizirano niz prigodnih događanja
Scena
ČLAN SASSUOLA
OSVOJIO MNOGE JEDNOSTAVNOŠĆU: Reprezentativac Martin Erlić u sretnoj je vezi sa Zadrankom
Zadar
CIJENE SLADOLEDA
Pogledajte kako se kreću cijene kuglice sladoleda na Poluotoku: ‘Možda je to malo puno dati za sladoled…’
Zadar
POTREBA ILI TREND
U Zadru raste broj igraonica i rođendaonica za dječje proslave
Zadar & Županija
PROPALI POGON