Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

izvanredan uspjeh

Pakoštanac Karlo Vulin s poslovnim partnerima otvara lokal u New Yorku

Autor: Portal ZL

24.01.2024. 12:49
Pakoštanac Karlo Vulin s poslovnim partnerima otvara lokal u New Yorku

Foto: Boogie Lab/INSTAGRAM



Boogie Lab, zagrebački bistro, pekarnica i bar koji su prošlog proljeća otvorili Pakoštanac Karlo Vulin i Mladen Vidović, sada se, kako doznaje Index, šire i van kontinenta, i to u New York, gdje će uskoro otvoriti novi lokal.


Inače, Boogie Lab i Kroštula imaju više od 150 zaposlenika, a trenutno šire tim sa stotinjak novih članova, prvenstveno za Zagreb i novi pogon u Zagrebu i Pakoštanima, dok će dio tima biti educiran i za rad u New Yorku.


– Zajedno s našim partnerima otvorili smo zajedničku firmu u New Yorku – Boogie Lab USA. Jedan od najpoznatijih restorana iz njihovog velikog portfolija je Delmonico’s, ikona restoranske scene u New Yorku čija tradicija datira još iz davne 1827. godine.




Tu su zalazila mnoga poznata lica svjetske scene, a nama najzanimljiviji gost je naš legendarni Nikola Tesla te nam je iznimna čast da baš na toj lokaciji otvaramo prvi Boogie Lab van naših granica, rekli su za Index iz Boogie Laba.


Sve počelo u Pakoštanima


Karlo Vulin, jedan od začetnika sourdough revolucije u Hrvatskoj, rodom je iz Pakoštana, gdje je i odrastao uz obiteljsku pekarnicu Kroštula.


– Kroštula je krenula prije 30 godina s mojim roditeljima koji su se bavili turizmom i trgovinom, a zatim su pokrenuli pekaru. Vidjeli su da tu fali ponude. Bili su potpuno samouki, skupljali su iskustva. Kako je sestra Đina studirala u Italiji, često su boravili tamo i inspirirali se.


Ta priča ima i svoje teže trenutke jer smo radili s nekim od velikih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj koji su propali pa je to i kod mojih izazvalo puno problema, rekao je za Index.


Po struci je prehrambeni tehnolog, a u to su ga usmjerili roditelji kako bi im mogao pomoći u poslu, a tu je naišao i na informacije o sourdough kruhu.


– To su bili počeci sourdough pokreta u Europi i mi smo već tada, prije 10 godina, krenuli s testiranjima u pogonu. Tražio sam načine da napravim neki bolji proizvod.


Kako na faksu nisam bio baš najbolji student, moje studiranje je malo dulje trajalo. Dok sam ja završio fakultet, firma mojih roditelja je otišla u stečaj. Kad sam se vratio u Pakoštane, moji su rekli da firme više nema, no da je pogon tu te da ako želim nešto raditi, da krenem ispočetka, rekao je Vulin.


Uz Kroštulu i rad s ugostiteljima, započeo je suradnju s Mladenom Vidovićem, svojim sadašnjim partnerom u Boogie Labu. U samo godinu dana, uspjeli su od Pakoštana doći do velikog New Yorka.