Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

neuobičajena turistička atrakcija

Olupina talijanskog broda skriveni je dragulj Dugog otoka

Autor: Katarina Ergović

25.08.2023. 15:10
Olupina talijanskog broda skriveni je dragulj Dugog otoka

Foto: dronephotos_dado/INSTAGRAMIako je Dugi otok prepoznatljiv po Parku prirode Telaščica, jednoj od najljepših plaža u Hrvatskoj Sakarunu te otočkim feštama u nekom od 12 dugootočkih mjesta, krije dragulje koji su malo poznati, a uvelike posebni.


Talijanski teretni brod “Michelle” jedna je od zanimljivih turističkih atrakcija za ronjenje u Jadranu i neobičan skriveni dragulj ne samo Dugog otoka, već i Jadrana. Njegova nesretna priča dogodila se u svibnju 1983. godine kada se brod nasukao u blizini Dugog otoka sjeverno od svjetionika Veli Rat.

Prema otočkim pričama, posada je brod namjerno isukala zbog isplate novaca od osiguranja. Ovaj talijanski brod je godinama dobrim dijelom virio iznad mora, a na njemu je Gibonni čak snimio i svoj videospot za pjesmu “Ej vapore”. Brod je vremenom sve više tonuo i izvan mora ostao je stršati tek jarbol.


Danas je ova lokacija turistička atrakcija do koje mogu doći i početnici u ronjenju, a čest je motiv i fotografa koji snimaju iz zraka ili se bave podvodnom fotografijom.