Srijeda, 29. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

LUCKY TRAIL

Nin će biti trkački centar Hrvatske

Autor: Toni Perinić

21.10.2022. 14:09
Nin će biti trkački centar Hrvatske

Foto: Toni PerinićU prostorijama Doma kulture u Ninu održana je konferencija na kojoj je predstavljena utrka Lucky Trail Nin koja će se održati u subotu, 29. listopada na području jedinstvene hrvatske lagune u Ninu, a za koju je već prijavljeno 400 trkačica i trkača iz cijele Hrvatske. Ovogodišnji Lucky trail održao se u Trakošćanu, Delnicama i Papuku, dok je Nin posljednja i finalna lokacija za trkače iz cijele Hrvatske.


Organizator utrke je portal 3sporta.com, a suorganizatori su Turistička zajednica grada Nina, Nin turizam i Komunalac Nin.


Urbani trail


Prisutne je na početku pozdravio Tomislav Ćurko, predstavnik Grada Nina te predsjednik ninskog TZ-a.


Nin Trail

Nin Trail
– Inače sam trkač, tako da dajem punu podršku ovom događaju koji se po prvi put organizira u našem gradu. S obzirom na to da se utrka organizira na kraju listopada, značajna je i za turizam, broj dolazaka i noćenja. Grad Nin je kroz svoje tvrtke i Turističku zajednicu doprinio održavanju ove utrke, na što sam posebno ponosan, kazao je Ćurko, napomenuvši kako je riječ o urbanom trailu, koji će uz trčanje i rekreaciju, turiste upoznati sa znamenitostima grada Nina. Kako je dalje nastavio Ćurko, u Ninu se tog dana očekuje veliki broj posjetitelja iz cijele Hrvatske.


– Oko 65 posto sudionika, koji su se prijavili na utrku, dolazi iz drugih dijelova Hrvatske, dok je samo osamdesetak trkača s područja Zadarske županije. Nin će taj dan biti trkački centar Hrvatske, naglasio je Ćurko.


Važnost događaja za ninski turizam istaknula je Marija Dejanović, direktorica Turističke zajednice Grada Nina.


– Što se tiče turizma, motivi dolaska gostiju su uvijek važni. U promišljanju i stvaranju nekih novih manifestacija, jako je važno pogoditi što to točno odgovara destinaciji, kako bi dobro pozicionirala svoje turističke proizvode. Smatram kako bi ovaj događaj dugoročnije mogao privlačiti puno više trkača i vjerujem kako će u budućnosti postati međunarodno događanje, istaknula je Dejanović, uputivši u nastavku zahvalu organizatorima i suorganizatorima ovog sportskog događaja.


Prva utrka ovog tipa održana je Trakošćanu, u proljeće prošle godine, što je kod trkača izazvalo veliki interes. Kako je istaknuo Zvonimir Mihašek, direktor serijala utrka Lucky Trail, ovakav tip utrke je poseban po mnogo čemu.


Uspomene na Nin


– U Hrvatskoj se organizira na stotine utrka, na kojima sudionici trče od cilja do cilja i takav događaj je iskreno zanimljiv samo njima. Lucky trail je rezerviran za tročlane ekipe koji trče naizmjence, tzv. štafeta trčanje. Da bi to bilo moguće, potrebne su nam tri staze, koje ćemo i sad imati u Ninu te četvrti, zajednički dio, koji zovemo livada. Na tom četvrtom dijelu događaja se izmijene, a tu vlada pravi šušur – ljudi se međusobno bodre i podržavaju, pojasnio je Mihašek, dodavši kako je će utrkom u Ninu, zaključiti ovogodišnji program događanja.


– Prošle godine smo promišljali gdje i kako organizirati utrku, a već je postojala ideja da idemo na četiri različite lokacije u Hrvatskoj. Obuhvatili smo kontinentalni dio i falila nam je jedna dalmatinska utrka, koja će biti kao zaključak cijelog programa. Odmah sam se sjetio Nina jer sam kao dijete dolazio tu i vežu me prekrasne uspomene za ovaj grad, rekao je direktor serijala, dok je suradnik projekta Daniel Lacko obećao dobru zabavu svim prisutnim trkačima, ali i gledateljima.


– Siguran sam da će ova utrka oduševiti sve posjetitelje i kako ćemo dogodine imati barem duplo trkača. Lucky trail Nin će biti jedna lijepa i spektakularna utrka, koja će ostati u pamćenju svim trkačima, kazao je Lacko.


Nin Trail