Srijeda, 22. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

STANJE U PROMETU

Na A1 zatvorena dionica Sveti Rok-Maslenica u smjeru juga, izmijenjene neke trajektne linije

Autor: Hina

17.04.2024. 08:23
Na A1 zatvorena dionica Sveti Rok-Maslenica u smjeru juga, izmijenjene neke trajektne linije

Foto: Velimir BRKIĆDionica autoceste A1, Sveti Rok-Maslenica (Rovanjska), još je zatvorena za sve skupine vozila u smjeru Dubrovnika (juga), zbog prometne nesreće, vozi se obilazno, a u smjeru Zagreba A1 otvorena je za sve skupine vozila, izvijestio je u srijedu Hrvatski autoklub (HAK).


Obilazak samo za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog, a za sva ostala vozila je državnim cestama preko Gračaca, Knina i Kistanja.


Samo za osobna vozila otvoreni su: dionica Jadranske magistrale između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8); DC27 Gračac-Karin;  DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.
Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga (DC8), državnoj cesti između mjesta i čvora Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-čvor Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).


Kolnici su mokri i skliski u unutrašnjosti.


Zbog radova zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1.


Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke. Obilazak s A6 je preko čvora Čavle, a s A7 preko čvora Rijeka istok.


U prekidu trajektne linije


U prekidu su: trajektna linija Prizna-Žigljen; katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik i Novalja-Rab-Rijeka.


Danas, 17. travnja, izmijenjen je red plovidbe na liniji Brbinj-Božava-Zverinac-Sestrunj-Rivanj-Zadar na način da će se obaviti dodatna linija sa polaskom iz luke Brbinj u 16:30 sati pristajući u sve luke na povratku za Zadar;


Trajekt na liniji Zadar (Gaženica) – Preko će u putovanjima iz luke Gaženica za luku Preko u 13:30 i 19:30 sati dodatno pristati na otok Ošljak.


Na graničnim prijelazima nema dojava o dužim čekanjima.