ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

STANJE U PROMETU

Na A1 kod Benkovca prometna nesreća, između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići ograničenje zbog vjetra

Autor: Hina, Portal ZL

24.03.2024. 10:28
Na A1 kod Benkovca prometna nesreća, između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići ograničenje zbog vjetra

Foto: HINAKolnici su mjestimice mokri, a ponegdje se zadržala i veća količina vode, snijeg mjestimice pada u Lici i zadržava se na kolniku, a zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, upozorava Hrvatski autoklub (HAK) u nedjelju.


Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom na državnim cestama u Lici te na svim županijskim cestama na području Korenice.


Zbog jakog vjetra na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom.
Prometna nesreća na autocesti A1 između čvora Benkovac i čvora Pirovac u smjeru Dubrovnika, promet se vodi jednom prometnom trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.


Vozače HAK upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.