Subota, 2. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Kao i 2015. godine

Kukljica ide na prijevremene izbore

Autor: Toni Perinić

08.02.2023. 15:06
Kukljica ide na prijevremene izbore

Foto: Arhiva ZLMještani Kukljice će, prema svemu sudeći uskoro na prijevremene lokalne izbore za Općinsko vijeće. Naime, proračun za ovu godinu trebao je biti donesen do zadnjeg dana 2022. godine, što nije učinjeno, a nije donesena ni odluka o privremenom financiranju. Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi propisano je kako će Vlada Republike Hrvatske na prijedlog tijela državne uprave nadležnog za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, tj. Ministarstva pravosuđa i uprave raspustiti predstavničko tijelo jedinice lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave ako predstavničko tijelo u tekućoj godini ne donese proračun za sljedeću godinu niti odluku o privremenom financiranju. Predsjednik Vijeća Ante Boris Martinović kaže kako je proračunska sjednica bila zakazana za 30. prosinca, ali ju je odgodio zbog iznimno loše komunikacije s načelnikom.


-Nisam mogao održati predmetnu sjednicu jer mi načelnik nije dostavio detaljnije informacije o proračunu. Kako vijećnici onda uopće mogu predlagati amandmane, ako ne znaju i ako nisu upućeni u samu srž temeljnog dokumenta za financiranje općine i projekata za ovu godinu, navodi nam Martinović, napominjući kako su mu njegovi mještani na prvom mjestu te kako će se uvijek boriti za napredak Kukljice. Načelnika Boška Marina pokušali smo kontaktirati u više navrata, međutim, do zaključenja ovog broja nismo uspjeli. Mještani Kukljice već su 2015. godine bili na prijevremenim izborima za načelnika, kad su snage odmjerili Marin Boško i Ante Boris Martinović.


Na izbore za nove članove Općinskog vijeća će, uz Kukljičane i stanovnici Općine Kali. Proračun nije usvojen, a samo se čeka odluka Vlade o raspuštanju vijeća, imenovanju povjerenika iz tog djelokruga te raspisivanje prijevremenih izbora.