Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Izbori 2024.

Prema svemu sudeći sljedeći parlamentarni izbori trebali bi biti prije Uskrsa sljedeće godine

Autor: Hina

26.01.2023. 10:03
Prema svemu sudeći sljedeći parlamentarni izbori trebali bi biti prije Uskrsa sljedeće godine

Foto: Jurica Galoić/PixsellIzbori za zastupnike u Hrvatskom saboru neće biti prijevremeni, ali se HDZ ozbiljno priprema za njihovo održavanje u ožujku sljedeće godine, dva mjeseca prije izbora za zastupnike u Europskom parlamentu.


Iz razgovora s nekoliko visokopozicioniranih HDZ-ovaca jasno proizlazi da će Andrej Plenković sve adute s kojima će izaći pred birače i zatražiti još jedan premijerski mandat prikupiti u sljedećoj godini, kako bi se izbori mogli održati prije uskrsnih praznika 2024. godine.


U kontekstu tih priprema treba promatrati i zadnju Vladinu rekonstrukciju, prije svega imenovanje stranačkog veterana Branka Bačića za ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Bačić je odlučio sve institucije koje se bave obnovom staviti pod svoju kapu i obećao da nitko na Baniji iduću zimu neće dočekati u kontejneru.
Budući da novca za obnovu ima, a dosad je sklopljeno više stotina ugovora s izvođačima, realno je očekivati da će obećanje ispuniti te da će sljedeći Božić iz Banije dolaziti reportaže o obiteljima koje blagdane dočekuju u novim kućama.


Kraj stavke obnova napokon će staviti plus i to će biti Plenkovićev predizborni adut, piše novinarka Jutarnjeg lista Ivanka Toma.