Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Nakon stradanja brodica

Još se ne zna kada će se ugraditi sidrišta u Sukošanu

Autor: Nikolina Lucić

12.08.2023. 17:38
Još se ne zna kada će se ugraditi sidrišta u Sukošanu

Foto: Snimio čitateljNakon što je Zadarski list početkom tjedna objavio članak o nevremenu, odnosno o snažnim udarima juga uslijed čega su u Sukošanu oštećeni desetci brodica privezanih za novoobnovljenu rivu, ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola napokon nam je dao informaciju o tome kada bi sidrišta, čiji je nedostatak i uzrokovao štete, napokon mogli biti ugrađeni.


– Za oko 100–tinjak vezova u lučici sa ŽUC–om je ugovor potpisalo 70–ak žitelja Sukošana, kazao je ravnatelj, no što se tiče ugradnje sidrišnog sustava, za nas nije imao konkretan datum početka radova.


– Tvrtka od koje su radovi naručeni sustav još uvijek nije isporučila, no vjerujem da će se i taj posao uskoro završiti, zaključio je Škibola, no, ipak bez konkretnog datuma kada bi žitelji Sukošana, koji svoje brodice vežu u uvali Rudine napokon mogli odahnuti.
Podsjećamo, kako je u nevremenu izazvanom olujnim jugom od prije tjedan dana stradalo 15–ak brodica, iako mještani Sukošana upozoravaju kako čak četiri mjeseca od početka korištenja ove obale sidrišta nisu postavljena.