Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

VESELO I ŠARENO

[FOTO] Bogat karnevalski program razveselio i mlade i stare Privlačane

Autor: Đurđa Baljak

11.02.2024. 13:47
[FOTO] Bogat karnevalski program razveselio i mlade i stare Privlačane

Foto: Mate KominaOvogodišnji program maškara u Privlaci donio je bogat program prilagođen svim generacijama. Dječje maškare su održane u petak, dok su maškare za odrasle organizirane u subotu. Organizatori dječjih maškara su bili Turistička zajednica Privlaka, Općina Privlaka i vrtić Privlaka, dok je za maškare za odrasle bila zadužena Udruga Šijavoga, uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Privlaka i Općine Privlaka. Dječji program karnevala održan je u petak popodne u šatoru na Popovoj vlaci. Mali povorka je krenula od vrtića, a u njoj su sudjelovala djeca predškolske dobi sa svojim tetama i roditeljima. Nakon toga, u šatoru je organiziran zabavni program s face paintingom, izborom najbolje maske, dodjelom nagrada te podjelom krafni i slatkiša, kako je kazala direktorica Turističke zajednice Privlaka Iva Zorić Sarađen.


Foto: Mate Komina


Maškarana povorka


– U subotu su održane maškare za odrasle s početkom na Popovoj vlaki u 14 sati, nakon čega je uslijedila povorka po mjestu u 15 sati. Od 20 sati je započeo program u šatoru gdje je publiku zabavljala Grupa Vista. Također, bilo je i bogatih nagrada za najbolje maske te besplatne hrane koju je osigurala Udruga Šijavoga, rekla je Zorić Sarađen. Uz to, naglasila je kako je kod njihovog karnevala tipično to što nastoje održati svoju tradiciju obilaska svih kuća po mjestu, tako da se velika povorka predstavila kroz cijelu Privlaku.


Foto: Mate Komina


– Udruga Šijavoga je stvarno podigla maškare na novu razinu. To je zaista veliki korak naprijed u organizaciji ovakvih događaja. Iz godine u godinu nadmašuju sami sebe, što nije lako, posebno kada se uzme u obzir koliko različitih događaja organiziraju, poput Šaprodgijade, Adventa i drugih manifestacija. Bez inicijative Udruge Šijavoga i podrške Turističke zajednice Privlaka, ovo mjesto bi zaista bilo daleko manje živo. Svi oni ulažu ogroman trud u sve što rade, što je zaista hvale vrijedno. Maškare su bile lude i nezaboravne, a atmosfera u ovom malom mjestu gdje se svi međusobno poznaju i druže je bila fantastična. Prošle godine je nastupala grupa Zaratino, a ove godine nas je zabavljala grupa Vista, kazala nam je. Julija Stefanović, voditeljica programa, čija je maska bila inspirirana serijom Peaky Blinders.
Foto


Privlačke maškare 2024.


avatar

Snimio: Mate Komina


11.02.2024. 13:43


Galerija

Foto: Mate Komina


Raznolike maske


Maske su bile izrazito raznolike, od indvidualnih do grupnih, a one koje su se posebno istaknule bile suneandertalci s automobilom prekrivenim lišćem, Teletubbiesi, hippie, “Limun, tekila i sol”, “Allo ‘Allo!”, rudari, Arapi i mnoge druge.


Prije nastupa grupe Vista, žene iz Udruga žena Aenona Nin izvele su svoju plesnu točku na disco hit “Rasputin” od Boney M. Ova Udruga inače nastupa na karnevalima diljem regije, uključujući Vrsi, Zadar, Biograd i Privlaku.


Foto: Mate Komina


– Postojimo već dvadeset godina, a tijekom 2010. godine smo počele ići na karnevale i drugdje gdje nas pozovu, što s veseljem uvijek prihvaćamo, kazala je predsjednica udruge, Nada Stulić, istaknuvši kako je cilj njihove udruge povezivanje žena, druženje kroz radionice, humanitarne akcije i slično, kao i rekreacija.


Tijekom večeri je uslijedio i uzbudljiv izbor najboljih grupnih i pojedinačnih maski. Sve maske su bile dobrodošle za prijavu, jer pobjednici su mogli osvojiti vrijedne nagrade, a nagrade su osigurali sponzori konoba Rafaelo, Fast Food Capo i Bistro Moreta.