Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

OPTIMIZAM NA PAŠMANU

»Fish food and more festival« trajat će čak osam dana

Autor: Nikolina Lucić

15.05.2023. 09:35
»Fish food and more festival« trajat će čak osam dana

Foto: Arhiva ZLCijela se zadarska regija naveliko priprema za početak špice sezone, koja će nakon pandemijske krize biti bolja i od rekordne 2019. godine. A tako je i u općini Pašman, koja je među turistima poznata kao odredište u kojem se spajaju netaknuta priroda i kristalno čisto more. Potvrdila nam je to i direktorica Turističke zajednice Općine Pašman Petra Perinović, naglasivši kako su pripreme za sezonu još u tijeku.


– Spremamo bogat program koji će uključivati razna događanja, gastronomska, kulturna, zabavnog sadržaja i sadržaja za djecu, najavila je Perinović, koja je svoju destinaciju predstavila i na inozemnim sajmovima.


– Od projekata koje spremamo za ovu sezonu možemo naglasiti »Fish food and more festival«, koji će trajati čak osam dana i uključivat će edukativne i zabavne radionice, nastupe klapa, dječji program te će se kroz sam festival protezati kultura i način života uz more i s morem, istaknula je Perinović.

Očekivanja od ove sezone kod svih su vrlo visoka, pa tako i kod Pašmanaca.


– Na tijek i rezultate sezone gledamo iznimno pozitivno, a sudeći prema predsezoni očekivanja i najave bi se mogle ostvariti u svom punom kapacitetu, kazala je Perinović i dodala kako su manifestacijama u razdoblju predsezone već otvorili turističku sezonu.


– Krajem travnja održana je Đirada, druga po redu utrka/šetnja koja je okupila čuak 502 sudionika. »Međunarodni dani maslina« bili su iznimno dobro posjećeni, a 26. i 27.svibnja očekuje nas natjecanje u podvodnom ribolovu uz gastro i eno event te koncert Giuliana i Diktatora. Krajem lipnja bit će Plivački maraton Galešnjak – Pašman, najavila je Perinović.U pašmanskom TZ-u jako su zadovoljni rezultatima u predsezoni, a njihovi gosti sve više prepoznaju Pašman kao idealnu destinaciju za odmor, uživanje u prirodi i gastronomiji.


– Uključeni smo u projekt razvoja outdoor turizma zajedno s udruženim TZ-ovima »Zadarski arhipelag«, kao i u projekt otvaranja interpretacijskog centra ribarstva u Ždrelcu te u preuređenje TIC-a Pašman u starom mlinu u interpretacijski centar.


Tu je još i tiskanje i distribucija slikovnice koju je osmislila OŠ Vladimir Nazor Neviđane »Priče i legende otoka Pašmana«, a osim ovih projekata uključeni smo i u razne projekte i suradnje s Općinom Pašman kao i ostalim dionicima u turizmu u destinaciji, zaključila je Perinović.