Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

"brza" isporuka

Biograđanka u poštanskom sandučiću našla čak 34 pošiljke

Autor: Nikolina Lucić

04.12.2023. 16:14
Biograđanka u poštanskom sandučiću našla čak 34 pošiljke

Foto: Osobna arhivaNe smiruje se nezadovoljstvo žitelja naše županije organizacijom i isprukom pošte. Nakon što je Zadarski list već pisao o kaotičnoj situaciji u mjestima Lukoran i Ugljan, sada nam se javila i Ljubica Budan iz Biograda na Moru, koja je u svom poštanskom sandučiću jučer primila čak 34 kuverte s raznim režijama i obavjestima. Kazala nam je i kako je najstarija datirana s 13. listopadom, a najnovija s 4. studenoga.


– Bilo kako bilo, primiti odjednom 34 kuverte je suludo. One datirane početkom studenog su već odavno trebale stići, a računi biti uredno plaćeni. A nekim kuvertama trebalo je više od mjesec i pol da stignu. Cijeli je Biograd u poštanskoj katastrofi, kazala nam je i dodala kako čak i unutar samog grada pošta nekad putuje i po dva tjedna.


– Nedopustivo je da se ovako muči ljude. Pa čak i da se svi znamo koristiti internet bankarstvom, to ne bi bila izlika za ovakav rad. Cijeli grad pati, a mnogi Biograjci na vrijeme nisu dobili svoje račune, poručila je, kazavši nam na kraju kako je u više navrata slala pismene pritužbe, išla u poštu i pokušala putem telefona doznati informacije.
Na poziv joj nitko nije odgovarao, pa smo zato mi kontaktirali Hrvatsku poštu i doznali što se to događa s kašnjenjem pošte u Biogradu na Moru.


Iz HP-a su nam poručili kako je redoviti poštar koji inače pokriva dio biogradskog područja odsutan zbog bolovanja.


– Umjesto njega na zamjeni su četvorica poštara koji dostavljaju pošiljke. No, na području Biograda na Moru također postoji određen broj krivo navedenih adresa, kućanstava bez označenog kućnog broja i prezimena te općeniti nedostatak poštanskih kovčežića i to su uvjeti koji znatno otežavaju dostavu kolegama na ispomoći.


Poštari na zamjeni ne poznaju teren, odnosno korisnike te se pri dostavi vode isključivo adresom navedenom na pošiljci. Takva situacija posljedično rezultira vraćanjem dijela pošiljaka pošiljatelju ili dostavom koja traje dulje od predviđenog.


Kolege su nam potvrdili kako je situacija na području Biograda na Moru pred stabilizacijom, poručili su nam iz Hrvatske pošte kojoj smo uputili i upit vezan za rasplet situacije u mjestu Ugljan, gdje su seljani u lokalnoj pošti sami morali kopati po paketima nerazvrstanih pošiljki i tražiti svoje ime.


– Interna kontrola utvrdila je odgovornost radnice u poštanskom uredu 23275 Ugljan koja je slijedom toga dobila pismenu opomenu s mogućnošću otkaza ugovora o radu. Dostava na Ugljanu u međuvremenu je stabilizirana, poručili su iz HP – a.