Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

38 C°

PROBLEMI S ISPORUKOM

Mještanima Ugljana tjednima pošta nije stizala: Čeka se izvještaj interne kontrole

Autor: Nikolina Lucić

25.11.2023. 15:28
Mještanima Ugljana tjednima pošta nije stizala: Čeka se izvještaj interne kontrole

Foto: Ilustracija, PIXSELLNakon što smo objavili priču o »poštarskoj krizi« na otoku Ugljanu, koja je posebno eskalirala u istoimenom mjestu, iz Hrvatske pošte su nam potvrdili kako je interna kontrola posjetila poštanski ured na Ugljanu, a njihov izvještaj očekuju uskoro.


– Temeljem nalaza interne kontrole za odgovorne će radnike biti pokrenut stegovni postupak koji podrazumijeva pisano upozorenje s mogućnosti otkaza ugovora o radu, potvrdili su nam u HP-u. Podsjećamo kako je do problema došlo jer mještanima Ugljana tjednima pošta nije stizala na kućne adrese. Ljuti i uznemireni, zvali su poštanski ured u Preku, gdje im je rečeno da po svoje pošiljke mogu doći sami u ured u Ugljanu. Naime, tamo su ih dočekale tri kartonske kutije pune nerazvrstane pošte koju su mještani sami prekopavali tražeći omotnice sa svojim imenom.


– Na otoku Ugljanu trenutno dostavu obavlja minimalno pet radnika što uključuje i kontrolore za poštanske procese koji prate organizaciju rada. Napominjemo kako krivo navedeni nazivi ulica, kućanstva bez označenog kućnog broja i prezimena te nedostatak poštanskih kovčežića znatno otežavaju dostavu kolegama na ispomoći koji ne poznaju otok i koji se pri isporuci vode isključivo adresama navedenima na pošiljkama, dodali su iz HP-a.