Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

mladi glazbenik

25. PagArtFestival završen predstavljanjem Filipa Miškovića

Autor: Portal ZL

18.08.2023. 16:43
25. PagArtFestival završen predstavljanjem Filipa Miškovića

Foto: 25. PagArt festival25. PagArtFestival završio je tradicionalnim predstavljanjem mladog glazbenika. Ovoga ljeta bio je to Filip Mišković, sjajan gitarist koji je 16. kolovoza održao koncert u Domu kulture u Povljani i 17. kolovoza u Starom Gradu Pagu, pod zvjezdanim nebom.


Stari Grad Pag jedna je od paških lokacija koju je upravo PagArtFestival pretvorio u omiljenu pozornicu za biranu publiku. Čak ni lagana bura nije omela ni izvođača, ni publiku.


Prekrasan, veoma zahtjevan i profinjen program sastavljen od djela Bacha, Napoleona Coste, Borisa Papandopula i dobrim dijelom F. Tárrege, s nezaobilaznim Arapskim capricciom i Maurskim plesom, kao i prekrasne Suite Valenciana Asencia, Filip Mišković izveo je na zavidnom umjetničkom nivou, izuzetno odgovorno i posvećeno, potvrđujući s jedne strane kvalitetu izvanredne zagrebačke gitarističke škole koju je utemeljio Darko Petrinjak (kod kojeg Filip Mišković i studira gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu), a s druge strane borbu PagArtFestivala – za umjetnost!