Srijeda, 22. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

IMPRESIONIRAO PUBLIKU

Na PagArtFestivalu nastupio Stefan Milenković

Autor: Portal ZL

13.08.2023. 14:15
Na PagArtFestivalu nastupio Stefan Milenković

Foto: Elvis ŠmitDugo očekivani nastup proslavljenog violinista Stefana Milenkovića na PagArtFestivalu, održan u subotu, 12. kolovoza u prelijepoj zbornoj crkvi Marijinog uznesenja u Pagu, ostvaren je na veliko zadovoljstvo brojne publike, potvrđujući besmrtnost i uzvišenost klasične glazbe, i nezamjenjivost klasičnih glazbenika.


Maestro Milenković koji je prije 11 godina u Pagu svirao Vivaldijeva Godišnja doba, i ovoga je puta impresionirao publiku djelima u rasponu od Händela do Ravela, s maestralnim Varijacijama na originalnu temu Wieniawskog. Probranim djelima klasične literature Milenković i pijanistica Hilda Švan dodali su i kompoziciju Kojoti suvremenog američkog skladatelja, Navajo Indijanca Connora Cheea. 25. PagArtFestival ide prema kraju te će predstaviti mladog gitarista Filipa Miškovića koji će 16. kolovoza nastupiti u Domu kulture u Povljani, koja od ovoga ljeta kreće s koncertima ozbiljne glazbe, te 17. kolovoza u Starom Gradu Pagu.


Umjetnička organizacija „Lovro&Nina“ ne posustaje u svojim naporima te okuplja sve brojniju publiku željnu istinski vrijednih umjetničkih događaja.


Foto: Elvis Šmit


Foto: Elvis Šmit