Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

priznanje za profitabilnost

Zračna luka Zadar dobitnica Zlatne bilance

Autor: Marina Vlakić

05.07.2023. 10:47
Zračna luka Zadar dobitnica Zlatne bilance

Foto: Luka JeličićZračna luka Zadar drugi je put dobitnica priznanja Zlatna bilanca kojeg dodjeljuje FINA. Riječ je o nagradi koja se dodjeljuje temeljem ukupnog ranga dobivenog rangiranjem 11 financijskih pokazatelja u pet kategorija, odnosno prema pokazateljima profitabilnosti, likvidnosti, zaduženosti, aktivnosti i ekonomičnosti, a Luka ju je već dobila 2018. godine.


Priznanje je bilo očekivano s obzirom da je Zračna luka Zadar prošle godine ostvarila rekordan promet od 1,1 milijuna putnika te da ove godine očekuju porast prometa od deset posto. Zbog ovako velikog prometa stoga kreću u kapitalni projekt proširenja terminala za kojeg upravo raspisuju natječaj za izvođača radova, a plan je odmah nakon sezone započeti s projektom kojega smatraju najvažnijim od postojanja Luke.


– Zadovoljni smo prometom s obzirom na to da imamo deset posto više putnika, što znači da je popunjenost veća te da je ove godine u svibnju veći i interes putnika za Zadar, a to je iznimno važno za čitavu županiju s obzirom na to da je riječ o podacima koji najavljuju još veći broj dolazaka turista narednih mjeseci. S punim pravom mogu reći da očekujemo još jednu rekordnu godinu jer već sada u odnosu na prošlogodišnji svibanj imamo porast prometa. Konkretno, očekujemo porast prometa od 10 posto, što bi bio izniman uspjeh za našu Zračnu luku, kazao je Klišmanić.