Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

troškovi velike jabuke

Zubčić: Svi smo očekivali veliki iznos, ali ne ovoliko velik

Autor: Nikolina Lucić

06.11.2023. 19:00
Zubčić: Svi smo očekivali veliki iznos, ali ne ovoliko velik

Foto: Luka JeličićJure Zubčić, predsjednik županijskog ogranka SDP-a među prvima je put u New York počeo propitkivati, kako s financijske, tako i sa strane relativne turističke uspješnosti. U kratkom nam je razgovoru kazao kako će od Turističke zajednice tražiti detaljnu specifikaciju troškova po svih jedanaest točaka koje su navedene u troškovniku TZ-a


– Svi smo očekivali veliki iznos, ali ne ovoliko velik, pa to je cifra od oko pola milijuna kuna. Ono što ja mislim, a što će se kasnije vjerojatno i pokazati jest činjenica da ono što se pokušalo postići tom prezentacijom ne vrijedi novca koji je utrošen u njenu realizaciju. Upravo ću zato tražiti potpunu, detaljnu specifikaciju troškova po fakturama, sve u granicama Zakona, kako bi građani vidjeli tko je točno koliko plaćen i kako se putovalo.


Uzmite za primjer samo trošak avioprijevoza. Važno je vidjeti tko je kako putovao, te da li je bilo putnika u ekonomskoj i business klasi. Isto tako, što točno podrazumijevaju »ostali troškovi«, a zanimljiv je i trošak novinarskih tekstova, kao i skoro 10 tisuća eura za transport namirnica, poručio je Zubčić, koji je od Županijske lučke uprave i Zavoda za javno zdravstvo na sličan način već tražio detaljnu specifikaciju troškova po fakturama za onaj dio troškova u koje javnost ima pravo uvida.
– Iako su se put i prezentacija financirali iz namjenskih prihoda TZ -a, to ne znači da se njihovo nenamjensko ili nerazborito trošenje ne treba javno opravdati. Sama je specifikacija koju je javnost dobila, dokaz afere, a mislim da je vrijeme da se u ovu priču uključe i druge javne institucije, poručio je Zubčić, kojeg smo upitali i koga on vidi u fotelji Marija Paleke.


– Čini mi se kako bi gradonačelniku Dukiću odgovaralo na tu poziciju postaviti v.d. direktora, jer malo koga mogu, nakon cijele priče oko New Yorka, zamisliti u toj fotelji. Pitanje koje se sada nameće je i želi li gradonačelnik Dukić stati iza svih odluka koje je Paleka donio prije podnošenja ostavke, a najvažnije je pitanje Adventa, gdje se ponovno ponavlja stara afera s kućicama, zaključio je Zubčić.