Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

IPAK BEZ ODRŽAVANJA

Znanstvena knjižnica i dalje bez nadzornog odbora, sjednica bez kvoruma

Autor: Portal ZL

09.10.2023. 10:40
Znanstvena knjižnica i dalje bez nadzornog odbora, sjednica bez kvoruma

Foto: Daniel Radeta/FACEBOOK

Nakon više od devet mjeseci djelovanja Znanstvene knjižnice bez Upravnog vijeća, za danas je bila organizira sjednica na kojoj su oni trebali biti izabrani. No, zbog manjka kvoruma do kojeg je došlo zbog izostanka članova HDZ-a te Akcije mladih, sjednica nije ni održana. Svoju reakciju na neodržavanje objavio je SDP-ov gradski vijećnik Daniel Radeta, koju prenosimo u cjelosti.


Jutros se trebala održati sjednica Odbora za izbor i imenovanje na kojoj su trebali biti izabrani novi članovi Upravnog vijeća Znanstvene knjižnice. Sjednica nije održana zbog opstrukcije članova Odbora iz redova HDZ-a i Akcije mladih koji se nisu pojavili. Znanstvena knjižnica je predugo bila žrtva loših politika i političara koji ne znaju što je knjiga. Takve su im bile i kadrovske politike.


Od tajnice gradonačelnika sam zatražio da se na Dnevnom redu sljedeće sjednice Gradskog vijeća uvrsti i Odluka u prepuštanju Znanstvene knjižnice Zadarskom Sveučilištu. Time građani ništa ne gube, Znanstvena knjižnica dobiva perspektivu razvoja te se zaustavlja proceduralno političko nasilje koje traje godinama.


Vrhunac nezakonitih radnji dobili smo u vidu imenovanja v.d. ravnateljice od strane HDZ-a, koja je ovim činom ostvarila protupravnu imovinsku korist, što spada u sferu kaznenog djela. Početak i kraj HDZ-ovih interesa je i onako samo činjenica tko će biti, a tko neće, ravnatelj te ustanove.


Ovom Odlukom završava političko nasilje nad Ustanovom koja ujedno dobiva i novi početak. Siguran sam kako Sveučilište zna što će sa Znanstvenom, napisao je na svom Facebook profilu SDP-ov Daniel Radeta.