Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

bolji uvjeti rada

Završena dva ključna projekta u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića

Autor: Portal ZL

07.12.2023. 19:45
Završena dva ključna projekta u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića

Foto: SŠ Vice VlatkovićaU Strukovnoj školi Vice Vlatkovića održana je završna konferencija dvaju značajnih projekata financiranih iz fondova Europske unije – “Bolji uvjeti za učenje kroz rad” i “Budi spreman i kompetentan!” Projekti su usmjereni na unapređenje obrazovnog sustava i infrastrukture škola, čime je škola potvrdila svoj status regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva.


Ciljevi ovih projekata bili su mnogostruki – od unapređenja infrastrukture škole, preko poboljšanja organizacijskih sposobnosti, do uspostave sustava kvalitete i unapređenja kompetencija nastavnika. Poseban naglasak stavljen je na učenje temeljeno na radu, koje je ključno za usklađivanje obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada.


Ravnatelj škole, Tihomir Tomčić, izrazio je ponos zbog uspješnog završetka projekata unatoč izazovima pandemije: “Prije 3,5 godine od kad smo krenuli u projekt, izrazito smo ponosni što smo uz pomoć svih uključenih u projekte izvršili projekt do kraja. Ovakvi projekti od velikog su značajni za naše učenike, profesore i gospodarstvo.
Učenici koji iziđu iz škole bit će u potpunosti spremni za tržište rada.” Ravnatelj se zahvalio svim partnerima na projektima, Agenciji Zadra Nova koja je pružila tehničku pomoć, te Zadarskoj županiji kao osnivaču škole.Zamjenik župana, Šime Vicković istaknuo je važnost ovih projekata za strukovno obrazovanje u Zadarskoj županiji: “Najvrjedniji rezultat ovih projekata svakako jest unapređenje strukovnog obrazovanja, što doprinosi gospodarskoj snažnoj budućnosti naše županije.”


Projekt „Bolji uvjeti za učenje kroz rad“ – Unaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva se provodi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“. Vrijednost projekta iznosi  3.971.656,98 €  uz 100 % EU financiranje  iz Europskog fonda za regionalni razvoj.


Projekt „Budi spreman i kompetentan!“  se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta iznosi 4.471.853,76 € uz 100% EU financiranje kroz Europski socijalni fond.


Agencija ZADRA NOVA je u suradnji s prijaviteljem i partnerima pripremila je i prijavila projekte te je sudjelovala i u njihovoj provedbi. Angažman Agencije na ovim projektima omogućio je projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.