Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

riješena prepreka

Uskoro kreće uređenje dijela Vinkovačke ulice

Autor: Matea Guzalić

15.09.2023. 08:08
Uskoro kreće uređenje dijela Vinkovačke ulice

Foto: Snimila čitateljicaNakon dugotrajnog iščekivanja, konačno je stigla dobra vijest za stanovnike Vinkovačke ulice i susjedstva. Naime, Zemljišnoknjižni odjel Općinskog suda u Zadru je nedavno uspio riješiti imovinsko-pravne prepreke, što je otvorilo put za realizaciju projekta uređenja dijela ove ulice.


Vinkovačka ulica je od ključne važnosti za povezivanje s Bilim brigom. Stanje prometnice je bilo u lošem stanju, ali je strpljivost građana konačno nagrađena, a kako nam kaže Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, radovi kreću ubrzo.

– Iako uređene okućnice ovog naizgled neuglednog, ali jako bitnog dijela Vinkovačke ulice, poveznice na Bilom brigu, već odavno trpe štetu posljedicom stanja same prometnice, morali smo biti strpljivi i pričekati s uređenjem dok kolege Povjerenstva za evidenciju, Katastar, odnosno Zemljišnoknjižni odjel suda u Zadru, nisu prethodno riješili imovinsko pravne prepreke. Iz sigurnosnih razloga projektom će tom dionicom biti definiran jednosmjeran promet, te će biti postavljeni dodatni usporivači prometa kao zaštita najranjivije skupine sudionika u prometu, pješaka, odnosno djece.


S radovima krećemo ubrzo, vjerujemo na zadovoljstvo svih sugrađana ovog kvarta i šire, izjavio je Dujela dodajući da im se u neposrednoj blizini nameću i drugi izazovi, kao npr. kako riješiti problem vožnje motocikala i mopeda u pješačkoj zoni šetnice u Šibenskoj ulici.