Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

"NEPOZNATO O POZNATOME"

Učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole predstavili Zadar splitskim kolegama

Autor: Portal ZL

29.05.2024. 21:19
Učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole predstavili Zadar splitskim kolegama

Foto: Ekonomsko–birotehnička i trgovačka škola ZadarDanas su Učenici Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar ugostili učenike Komercijalno-trgovačke škole Split u sklopu međužupanijskog projekta Nepoznato o poznatome. Zadarski tim predstavio je najzanimljivije detalje iz različitih aspekata svoga grada bogatog kulturno-povijesnom baštinom i poznatim osobama.


Foto: Ekonomsko–birotehnička i trgovačka škola


Sastanak i događanje bili su edukativni i zabavni, a uključivali su prezentacijski dio u Školi uz obilazak konkretnih lokacija po gradu uz korištenje suvremenih digitalnih alata i tehnologije. Nakon predavanja i prezentacije učenici su imali različite odgojno-obrazovne zadatke kao što je prezentiranje kratkih pričica o Zadru, izrada plakata u canva-i, kahoot kviz uz fotografiranje na različitim lokacijama uz korištenje teams aplikacije. Na zanimljiv i zabavan način i ovaj put zadovoljili su se svi aspekti odgojno-obrazovnih ishoda projekta.


Foto: Ekonomsko–birotehnička i trgovačka škola


Posjetili su centar grada uz pratnju stručnog turističkog vodiča, Ivice Škriljevečkog koji ih je na zabavan i edukativan način upoznao s bogatom zadarskom poviješću i kulturom s naglaskom na poveznice između Splita i Zadra. Također je pomogao učenicima i nastavnicima tijekom pripreme samog projekta. Vođenje je osigurala Turistička zajednica grada Zadra i direktorica Iva Bencun kojima se ovom prilikom i zahvaljujemo na podršci ovog školskog projekta.


Foto: Ekonomsko–birotehnička i trgovačka škola
Na projektu sudjeluje 16 učenika i 4 profesora. Učenici iz Splita su Kijara Matešan, Barbara Balov, Lara Jukić, Melisa Jahibašić, Antea Babić, Daniel Koprivnić, Vedran Grabić i Lana Ljubišić uz mentorice profesorice Jasenku Rašetinu i Andreu Braovac. Iz Zadra na projektu sudjeluju učenici Rebeka Kovačević, Ema Alvir, Anamarija Sanitini, Cvita Galešić, Magdalena Žunić, Karla Marić, Mihael Mršić i David Šerer Marasović uz mentorice profesorice Anitu Kocman i Danijelu Rimanić.


Projekt Poznato o nepoznatome je kreativan primjer suradnje dviju strukovnih škola na međužupanijskoj razini koji dodatno oplemenjuje kurikulum i daje učenicima priliku da pokažu svoje kreativne vještine, timski rad i organizacijske sposobnosti uz mentorstvo nastavnika.