Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

spajanje dijelova grada

U tijeku radovi na dijelu transverzale od Bulevara do Žmirića

Autor: Matea Guzalić

02.12.2023. 09:14
U tijeku radovi na dijelu transverzale od Bulevara do Žmirića

Foto: Mislav KlanacPrije nekoliko tjedana započela je rekonstrukcija izgradnje prometnice, spoja UPU Vidikovac II i ulice Put Bokanjca u fazi 1b. Ovim će se projektom urediti vodovod, fekalna odvodnja, telekomunikacijska mreža, niskonaponska mreža i javna rasvjeta, a završetak radova predviđen je za osam mjeseci.


– Riječ je o budućoj transverzali od Bulevara do Žmirića. Na toj se trasi uređuje Ulica admirala Jakova Šubića od Cezana, trenutno kroz aglomeraciju djeluje Odvodnja, a onda mi krećemo s uređenjem same ceste. Preostali dio se projektira, objasnio je Darko Kasap, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo.


Izvođač radova ovog projekta je tvrtka Vodoinstalacija d.o.o., a vrijednost samih radova je 408.522,60 eura bez PDV-a, odnosno 510.653,25 eura s uračunatim PDV-om. Stručni nadzor provodi Konus d.o.o. u iznosu od 9.000,00 bez PDV-a, odnosno 11.250,00 eura s uračunatim PDV-om.
Podsjetimo, ovom će se transverzalom spojiti istok i zapad grada te će se na taj način rasteretiti Ulica Benka Benkovića, Ulica Hrvatskog sabora i Ulica dr. Franje Tuđmana.