ponedjeljak, 11. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

ZIMSKI PARK

Sv. Nikola dočekao najmlađe u svom raskošnom ruhu

Autor: Doria Kolanović

06.12.2022. 21:47
Sv. Nikola dočekao najmlađe u svom raskošnom ruhu

Foto: Filip GotovinaNakon jučerašnje lutkarske predstave ‘’Dalmatinski sveti Nikola’’ i ludila susreta osmine finala Svjetskog prvenstva u utakmici između Japana i Hrvatske, kao i velikog broja navijača koji su na Višnjiku uz adventske kućice napeto pratili izvođenje jedanaesteraca, u Športski centar Višnjik novu energiju donio je bogati program Zimskog parka.


Blagdansku atmosferu za najmlađe dodatno je začinio sv. Nikola koji ih je dočekao u svom raskošnom ruhu, a održana je i humanitarna akcija za one najmanje i najranjivije – djecu rođenu prije vremena, odnosno Klub roditelja nedonoščadi ‘’Palčići’’.


Posjetitelji su tako imali prilike vidjeti šarene izvedbe plesnih udruga poput »Plesnog koraka«, Plesne udruge »In flux« Evite Iglić, zatim Umjetničku organizaciju »Arija« Nele Šarić, Ansambl Ars Cantabile, Zumbu Meri Tičić de Los Santos te Zadarski plesni ansambl Martine Ružić i Lare Stanin.

– Nastupili su polaznici glazbeno-scenskog studija Arija uz klavirsku pratnju maestra Tomislava Košte: Ela i Lana Gobin, Almo Šarin i djeca Arije. Program se sastoji od predivnih božićnih pjesama koje su ugrijale srca svih okupljenih, a mi smo predstavili svoj rad u posljednja tri mjeseca otkad je Arija počela djelovati, kazala je Nela Šarić te najavila nastupe na Adventu u Zadru 10. i 13. prosinca, kao i božićni koncert u Polivalentnoj dvorani Providurove palače 21. prosinca.


Svoju plesnu točku predstavila je i Udruga »In flux«.


– Djeci smo prikazali vrstu urbanog plesa hip-hopa. Pružili smo im puno zabave i zanimljivih koreografija koje naši polaznici vježbaju od početka ove školske godine. U sklopu naše udruge trenutačno djeluju dvije skupine pod vodstvom trenerice Evite Iglić. To su juniori sa svojom koreografijom pod nazivom Finesse te seniori sa svojom koreografijom Girls in black.


Hip-hop vrlo je kompleksna vrsta plesa i našoj djeci želimo pružiti da što više razvijaju svoje mogućnosti i idu izvan svojih granica, a nadamo se i da je to publika danas znala prepoznati. S obzirom na to da su naše koreografije zabavnog karaktera, u cilju nam je da se iduće godine pridruži još djece, rekli su nam iz »In fluxa«.