Foto: Bojan Bogdanić/TZG Zadar
Pravi dalmatinski tingul od pulastra s rimskim njokima i pačja prsa u svjetlom umaku s pirjanim crvenim kupusom, ukupno više od stotinu porcija serviranih u ekološkim (kartonskim) zdjelicama, jela su koja su obilježila drugi dan zadarskog Festivala mesa Meat Me 4.0 na zadarskoj Staroj pijaci. U srijedu su za kuhače i zdjele bili odgovorni prof. Renato Kraljev i njegovi učenici iz Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole.
Brzina kojom su pripremljene porcije prodane, u svega sat i pol, govori o tome da su ova baštinska jela, perad u umaku s zanimljivim prilozima, dobro pogođeni dio festivalskog menija.
Ispod festivalskog šatora i na obližnjim štandovima s maslinovim uljem, izvrsnim otočkim ovčjim sirevima, pršutom i pancetom, te Ninskom soli, zatim u Wine Gardenu koji nudi vina isključivo iz Zadarske županije, vladao je opušteni šušur primjeren babljem ljetu koje još nije ustuknulo pred jesenskim zahlađenjem.
Program je odlično vodio Ivica Štorić „ne dajući mira“ brojnim sugovornicima, glazbu je puštao dj Marko Milin, a ponuda hrane i pića je puno raznovrsnija od osnovnog dnevnog menija.
Da ponovimo: Gradelada je grill kantun s vratinom, odležanim ribeye odrescima, janjećim ossobuccom i piletnom u marinadi, Chef’s Corner nudi tingul od pivca, juneći šug, šljive u panceti i jelenov millefolie, dok je fast food kantun zapravo food truck svima poznatih majstora za maštovitu brzu hranu Picnic Mingle & Fun. Tu je i veliki šank cocktail bara s raznim vrstama pića, ponajviše maštovitim koktelima.
Program Meat Me 4.0 prekida se svakog dana održavanja u 14 sati i potom nastavlja od 18 do 23 sata.
Glavnu ponudu trećeg festivalskog dana, sutra u četvrtak, činit će jela od iznutrica. Zbog toga na festival stiže ekipa iz jednog od najpopularnijih zagrebačkih restorana Tač. Baš je prije nekoliko dana Tač dobio osobito priznanje: po izboru magazina Dobra hrana, restoran Vesne i Tihomira Miletića proglašen je najboljim tradicionalnim restoranom u Hrvatskoj.
Ovo poznato mjesto zagrebačkog i hrvatskog ugostiteljstva najlakše je opisati kao živi salon hrvatske nacionalne kuhinje, jer u svojoj ponudi pokriva svu raznolikost gastronomije naše zemlje, a u Zadru će pripremati mnogima omiljene tripice te brizle.
najnovije
najčitanije
Nogomet
Nogomet
Stanišićev Bayer izbacio Romu za finale Europske lige, ondje će igrati protiv Pašalića i Atalante
Nogomet
Nogomet
Olympiakos protiv Fiorentine u finalu Konferencijske lige. Za grčku momčad je to prvo finale nekog europskog natjecanja
KK Zadar
Premijer liga, doigravanje
Zadrani dobili Dinamo za protivnika u polufinalu
Scena
Lijepe vijesti!
Justin i Hailey Bieber čekaju dijete, vijest objavili divnim fotografijama
Zadar
pomaganje grada i županije
Održana godišnja Skupština županijske Udruge tjelesnih invalida
Scena
KONCERT DIVE
GLAZBENA DIVA DOLAZI U ZADAR! Doris Dragović najavila koncert na Višnjiku, evo detalja
Zadar
ZADARSKO BIJELO SRCE
[FOTO] Povodom Međunarodnog dana sestrinstva dodijeljena priznanja najzaslužnijima
Crna Kronika
NESREĆA
U prometnoj nesreći na dionici Babindub-Zemunik teško ozlijeđena 51-godišnjakinja
Zadar
TRN U OKU ZADAR
OGORČENA ZADRANKA: ‘Stanari autom ne mogu do svojih kuća, rupu su napravili u četvrtak…’
Zadar
objavljen popis korisnika