Subota, 15. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

vinogradari i vinari

Stjepan Vučemilović i Trifun Poljak šampioni Sabatine

Autor: Portal ZL

11.11.2023. 10:24
Stjepan Vučemilović i Trifun Poljak šampioni Sabatine

Foto: ZSD

Vinari s područja Zadarske županije još jednom su dokazali da u kategorijama mladih i otvorenih vina nemaju premca. Na 33. Međunarodnom susretu vinogradara i vinara Sabatina 2023., koji se održava u dubrovačkom Hotelu Valamar Lacroma osvojili su tri šampionske titule i najviše zlatnih odličja odličja u konkurenciji 411 uzoraka iz Hrvatske i susjednih zemalja.


Najviše razloga za zadovoljstvo imaju Stjepan Vučemilović i Trifun Poljak. Vučemilović je  dvostruki šampion. Njegovo desertno vino  Maraština & Malvasija dubrovačka, berba 2022.  najbolje je ocijenjeno otvoreno desertno  vino i najbolje ocijenjeno otvoreno vino.

Šampion u kategoriji mladih crnih vina  je Trifun Poljak.  Njegov Cabernet Sauvignon, berba 2023, osvojio je najviše bodova stručnog ocjenjivačkog žirija.


Zadarski vinari sa ukupno 139 uzoraka, od kojih 80 u kategoriji mladih vina, 34 otvorenih, 17 buteljiranih i 8 u kategoriji jakih alkoholnih pića zastupljeniji su na ovogodišnjoj Sabatini. Na ovu prestižnu manifestaciju ukupno je pristiglo 411 uzoraka iz svih vinogradrakih krajeva Hrvatske te iz susjednih zemalja BiH i Crne Gore.


Danas s početkom u 20.00 sati na Sabatini održat će se dodjela priznanja za kvalitetu u kategoriji buteljiranih vina i jakih alkoholnih pića uz prisustvo ministrice poljoprivrede Marije Vučković.