Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

sveučilište

Promovirani prvostupnici Francuskoga jezika i književnosti i Španjolskoga jezika i književnosti

Autor: Portal ZL

13.05.2024. 09:23
Promovirani prvostupnici Francuskoga jezika i književnosti i Španjolskoga jezika i književnosti

Foto: UNIZDNa Sveučilištu u Zadru održana je promocija prvostupnika Francuskoga jezika i književnosti i Španjolskoga jezika i književnosti. Promoviranim prvostupnicima na njihovom prvom uspjehu čestitali su pročelnici oba odjela, pomoćnica rektora izv. prof. dr. sc. Ivana Lončar i promotor izv. prof. dr. sc. Frano Vrančić.


– Čestitam prvostupnicima i njihovim roditeljima koji su ih podržali u odluci da studiraju filološke studije, koji su osnova humanističkih znanosti. Na ovim odjelima obrazujemo ljude za mir, bolju budućnost.

Nadam se da su te vrijednosti stekli na studijima i da su naučili nešto o ovim velikim kulturama, jezicima i književnostima, ali i postali svjesni važnosti svog jezika i kulture u takvom okruženju, rekla je pročelnica Odjela za francuske i frankofonske studije izv. prof. dr. sc. Barbara Vodanović.


Pročelnik Odjela za hispanistiku i iberske studije izv. prof. dr. sc. Mario Županović izrazio je radost zbog uspjeha kojeg su postigli studenti te im poželio uspjeh u karijeri, a promotor Vrančić čestitao im je na „ustrajnosti, marljivosti, ljubavi i svekolikom poštenju“.– Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova, a vi ste dokazali kako je budućnost ispred vas. Želim vam puno uspjeha u radu za opće dobro, poručio je promotor, nakon čega se pristupilo svečanoj podjeli prvostupničkih diploma.


Promovirani su: Katarina Bilić, Ana Čagalj, Ana Dragičević, Ivana Grčić, Arijana Gudelj, Lucija Horvat, Klara Jurko, Valentina Kajtazi, Tena Klarić, Deni Kljaković, Jelena Lijić, Branka Marceković, Mateja Nejašmić, Marieta Orešković, Tea Pavičić, Mihaela Perić, Nikoleta Rodić i Ana Zirojević.