ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

novi incident

Pred zadarskim SDP-om transparent s porukom "Nisu kemikalije nego fekalije"

Autor: K.E.

21.02.2024. 10:08
Pred zadarskim SDP-om transparent s porukom

Foto: Daniel RadetaNakon niza napada na SDP-ovog Daniela Radetu, ispred zadarskog SDP-a osvanuo je i transparent s porukom “Nisu kemikalije nego fekalije”. Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti.


– Da su nam grad i država u potpunosti institucionalno nefunkcionalni potvrđuje i ovaj zadnji, deveti u nizu napada, u zadnja dva mjeseca. Prošlo je 5 dana, a ja još nisam imao priliku dati službenu izjavu niti me itko zvao iz policije. S obzirom da mi se sve ovo događa zbog javnog djelovanja, osjećam se dužnim javno reagirati zbog svih propusta koji su napravili, oni, koji bi trebali provoditi i braniti zakon.


U dopisu kojeg ću danas proslijediti glasnogovorniku suda, ravnateljstvu policije, Oboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost i Državnom odvjetništvu RH navest ću 14 propusta policije samo u ovom zadnjem slučaju kad mi je prišla nepoznata osoba u sred bijela dana i u lice sasula 5 litara kemikalija. Sve propuste ću također objaviti i javno.
Za početak, od institucija tražim odgovor na samo jedno pitanje. Može li se itko baviti politikom u Zadru pored svih ovih propusta, kada protiv sebe imate organizirani politički progon u kojem nasilnici ne prezaju napadima s kemikalijama, šakama, crnim maskama i raznim ostalim prijetnjama?


I ako je odgovor NE, kako se to zove u kaznenom zakonu, upitao je Radeta.