Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

povodom dana žena

Povodom Devetog Ženijalnog dana u Kino Zoni film "Ona je rekla"

Autor: Portal ZL

07.03.2023. 11:00
Povodom Devetog Ženijalnog dana u Kino Zoni film

Foto: Promo

Kino Zona i ove godine ponosno sudjeluje u „Ženijalnim danima“, filmskom programu Kino Mreže, kojim se devetu godinu zaredom slavi snaga i moć žena u nezavisnim kinima diljem Hrvatske. Izabrani program otvaramo upravo na Međunarodni dan žena, u srijedu 08.03., filmom koji je po prikazivanju glasno odjeknuo kako američkom, tako i globalnom javnošću.


Riječ je o filmu ”Ona je rekla/ She Said“ nastalom prema bestseleru “Ona je rekla: Kako je objavljivanje priče o seksualnom uznemiravanju rasplamsalo pokret” iz pera novinarki Jodi Kantor i Megan Twohey, priču kojom je pak pokrenut globalni #MeToo pokret!


Dva puta nominirana za nagradu Oscar, Carey Mulligan (Djevojka koja obećava, Sve o jednoj djevojci) i nominirana za Emmy, Zoe Kazan (Zavjera protiv Amerike, Moja ljubavna priča) glume novinarke New York Timesa, Jodi Kantor i Megan Twohey, koje su zajedno razotkrile jednu od najvažnijih priča generacije – priču koja je razbila desetljeća šutnje o temi seksualnog napada u Hollywoodu i potaknula promjenu u američkoj kulturi koja traje do danas.


O šokantnom nizu seksualnih skandala iza kojih je stajao do tad moćni holivudski producent Harvey Weinstein, mogli smo doznati kroz pravu lavinu medijskih objava, a zahvaljujući njemačkoj redateljici Mariji Schrader konačno imamo priliku otići iza kulisa cijele priče i saznati koje su osobe zaslužne za uhićenje najmoćnijeg hollywoodskog seksualnog predatora.


Fantastični glumački ansambl predvode Carey Mulligan i Zoe Kazan potpomognute nastupima veterana, Patricie Clarkson i Andrea Braughera, a valja svakako istaknuti i kako je film zavrijedio 11 nagrada i čak 39 nominacija uključujući i BAFTA-e za najbolju glumicu i najbolji adaptirani scenarij.


”Ona je rekla” je na rasporedu u srijedu, 08. ožujka s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače!


Ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja, Polivalentnoj dvorani Providurove palače sat vremena prije početka prikazivanja.


Ulaznice se pak mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.


*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.