Srijeda, 29. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

sudbina na čekanju

Počela opadati fasada s bivše zgrade HAK-a

Autor: Marina Šaponja

18.03.2023. 16:19
Počela opadati fasada s bivše zgrade HAK-a

Foto: Luka JeličićZgrada nekadašnjeg HAK-a na Relji, koja je u vlasništvu Grada Zadra, zjapi prazna, zapuštena i predstavlja ruglo u širem centru grada. U nekoliko je navrata njezina prodaja bila na dnevnom redu sjednice Gradskom vijeću, ali tek kao kamen spoticanja između oporbe i vladajućih, budući da se nije postigao dogovor oko njezine prodaje.


Posljednjih dana svjedoci smo i kako fasada s ove zgrade otpada i to na dio kolnika kuda svakodnevno prođe veći broj građana, a osobito djece.


Odgovor oko moguće sanacije ovog objekta pokušali smo dobiti od gradskog pročelnika za upravljanje gradskom imovinom, Tomislava Korone, no nije se javljao na naše pozive, pa smo do zaključenja teksta ostali bez objašnjenja.
A interesa za ovo zemljište itekako ima. I dok oporba odlučno ne želi da se zgrada proda nekom od investitora koji imaju u planu napraviti još jedan stambeni blok, njihovi prijedlozi o budućoj namjeni ovog prostora odnosili su se na izgradnju dječjeg vrtića, proširenja parkinga za potrebe Poliklinike te izgradnju dječjeg igrališta, no od konačnog dogovora još nema – ništa!


Podsjetimo, prošle godine u napuštenim prostorijama izbio je i požar zbog čega su stanovnici negodovali jer je dio krovišta od otrovnog azbesta, pa su izrazili i zabrinutost za svoje zdravlje.


A dok traje neizvjesnost oko gradskog proračuna, neizvjesna ostaje i sudbina nekadašnjih prostorija HAK-a. Dugo su već trn u oku svima, a sudeći prema trenutačnoj situaciji, to će još neko vrijeme i ostati, dok budućnost prostora HAK-a ovisi od odluke Gradskog vijeća.