Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

rekonstrukcija raskrižja

ODLIČNA VIJEST Prije roka dovršen kružni tok na Bilom brigu!

Autor: Portal ZL

12.04.2024. 18:30
ODLIČNA VIJEST Prije roka dovršen kružni tok na Bilom brigu!

Foto: Grad ZadarRadovi na rekonstrukciji raskrižja ulica Put Biliga i Put Pudarice dovršeni gotovo dva mjeseca prije roka. Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima obišao je danas radove na uređenju kružnog toka na Bilom brigu, koji je tijekom dana pušten u promet.


Izvođač radova je Cestogradnja d.o.o. Zelengrad, projektant i nadzorna služba je Donat d.o.o., Zadar, a radovi su vrijedni 596.945,98€, s uračunatim PDV-om.


Izvedeni su radovi na rekonstrukciji prometnice (kružni tok), rekonstrukciji vodovoda, rekonstrukciji odvodnje, rekonstrukciji nn mreže, rekonstrukciji javne rasvjete, rekonstrukciji TK mreže, zaštita visokonaponskog 110kV kabela te uređenje zelenih površina unutar obuhvata radova.
Planirano trajanje izvođenja radova je bilo pet mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, no završeni su znatno ranije.Nakon dovršenja raskrižja Puta Biliga i ulice Hrvatskog sabora, dovršeni su i radovi na rekonstrukciji raskrižja ulica Put Biliga i Put Pudarice, na samom ulazu u Bili brig.


Osim cestovnog rješenja kružnog toka, napravljena je i rekonstrukcije cjelokupne infrastrukture unutar obuhvata: Uređene su nove zelene površine, zasađena nova stabla, omogućen je i ulaz u cijelo jedno područje na Putu Biliga.


Zahvaljujući strpljenju građana radovi su se odvijali izuzetno brzo, projekt je dovršen gotovo dva mjeseca prije predviđenog roka završetka. Ovo je još jedan u nizu kružnih tokokva na području grada Zadra, nakon nedavno uređenog kružnog toka na Voštarnici kod Kauflanda.


Pripremamo i nova prometna rješenja na području grada po završetku radova na aglomeraciji.- izjavio je pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap prilikom obilaska radova.