Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

kandidatkinja s liste HDZ-a

Nikolina Baradić: HDZ jamči sigurnost, pouzdanost i rast

Autor: Sponzorirani sadržaj

15.04.2024. 07:30
Nikolina Baradić: HDZ jamči sigurnost, pouzdanost i rast

Foto: Luka JeličićUnatoč svim krizama u proteklom razdoblju, Hrvatska je ostvarila brz oporavak i rast, što dokazuju politička i financijska stabilnost zemlje, broj novih radnih mjesta, rekordan rast plaća i zaposlenosti te prepoznat međunarodni položaj. Ne želimo prepustiti Hrvatsku nekome tko ne zna upravljati i tko će uzrokovati nestabilnost zemlje i ugroziti budućnost svakog od nas – poručuje Nikolina Baradić, 10. na listi HDZ-a za 9. izbornu jedinicu koja uključuje najveći dio Zadarske županije. 33-godišnjakinja iz Banjevaca (Općina Stankovci) bila je zastupnica u prošlom sazivu Hrvatskog sabora, gdje se posebno istaknula u promociji politike mladih, a prije Sabora godinama je radila u Općoj bolnici Zadar. U par kratkih crta predstavila je program HDZ-a »Za sve izazove«.


Mladi u fokusu


Ekonomsko osamostaljivanje mladih u proteklom smo mandatu poticali mjerama zapošljavanja, porezne i stambene politike. Mlade do 25 godina oslobodili smo plaćanja poreza na dohodak, a za mlade zaposlene do 30 godina tu smo obvezu prepolovili. Oko 35 tisuća mladih osiguralo je svoj dom putem mjere subvencioniranih stambenih kredita, a još 2 tisuće putem programa Društveno poticajne stanogradnje. Mjerama samozapošljavanja podržano je 10 tisuća poslovnih ideja mladih. U idućem razdoblju, prioritet je donijeti Nacionalni plan stambene politike, koji će omogućiti kvalitetno, priuštivo i održivo stanovanje svim hrvatskim građanima.


Demografske mjere


Demografska politika uvijek je bila u fokusu programa HDZ-a. Udvostručit ćemo jednokratne novčane potpore za novorođenčad. Za svako rođeno dijete majke će dobiti godinu dana mirovinskog staža. Povećat ćemo novčane naknade za roditeljski dopust zaposlenih i samozaposlenih roditelja. Povećat ćemo dodatno iznose doplatka za djecu te podići minimalnu studentsku satnicu na 7,81 eura. Nastavljamo ulagati u obrazovanje, a posebno u ruralnim područjima gdje bih poseban naglasak stavila na projekt koji sam ostvarila kao voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Kina u suradnji s kineskim veleposlanikom u RH, koji je donirao pametne ploče u vrijednosti 20 000 eura za Osnovnu školu Petar Zoranić u Stankovcima.


Zdravstveni sustav
Nakon opremanja nove Poliklinike, izgradnje Dnevnih bolnica i ulaganja više desetaka milijuna eura u opremanje OB Zadar zalagat ćemo se za dodatno razvijanje zdravstvene skrbi i daljnju modernizaciju svih odjela. Sve veći izazov u zdravstvenom sustavu predstavlja nedostatak radne snage, stoga ćemo nastojati konkretnim mjerama zadržati zdravstvene djelatnike i privući nove. Važno je nastaviti ulagati u unaprjeđenje položaja medicinskih sestara i tehničara jer su oni stup cijelog zdravstvenog sustava. Isplata uvećanih plaća za sve liječnike i medicinske sestre/tehničare koja je krenula od prvog travnja – jedan je od konkretnih koraka u tom smjeru.


Samo HDZ jamči sigurnost, pouzdanost i nastavak rasta, stoga u srijedu 17. travnja birajte kandidate s pobjedničke liste broj 7, poručuje Nikolina Baradić.