Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

IZLOŽBA

Natura Jadera vrtiću darovala izložbu: "Paško podmorje" u zadarskoj Latici

Autor: Portal ZL

10.05.2024. 09:00
Natura Jadera vrtiću darovala izložbu:

Foto: DV LATICAIzložba fotografija »Paško podmorje« Đanija Iglića, predsjednika Ronilačkog kluba Sv. Roko Bibinje, svoj je novi dom pronašla u Dječjem vrtiću Latica u Zadru. Riječ je o fotografijama koje su tijekom travnja, u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje, bile izložene u Muzeju soli na otoku Pagu.


Motivi fotografija su uobičajene morske vrste za naš akvatorij, a ugrožene su zbog velikog pritiska na bioraznolikost. Ova izložba plod je dugogodišnje suradnje Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije Nature Jadere i Ronilačkog kluba Sv. Roko Bibinje. Izložba je bila prije svega edukativnog karaktera, stoga je Natura Jadera po njezinu završetku fotografije poklonila Dječjem vrtiću Latica, a u Multimedijalnoj dvorani Dječjeg vrtića održano je i predavanje te radionica za mališane.


Predavanje o ekologiji i podmorju održala je Kristina Krapić, stručna suradnica i edukatorica iz Nature Jadere, a radionicu »Uvod u ronjenje« održao je instruktor Đani Iglić iz Ronilačkog kluba Sv. Roko Bibinje. Djeca su s velikim zanimanjem pratila predavanje, aktivno sudjelovala u radionici i predavanju te znatiželjno postavljala pitanja. Bilo je lijepo primijetiti kako su djeca već imala dobro predznanje iz poznavanja morske flore i faune za što su prije svega zaslužne odgojiteljice koje i inače provode ekološku edukaciju. Njihova želja za stjecanjem novog znanja poticaj je nastavku suradnje Nature Jadere i dječjih vrtića.