ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

"TESTOSTERON"

Najbolja suvremena poljska komedija stiže u Zadar

Autor: Matea Guzalić

29.03.2024. 15:53
Najbolja suvremena poljska komedija stiže u Zadar

Foto: ARSENAL ZADARPopularna predstava ˝Testosteron˝ iduće nedjelje, 07. travnja 2024. godine napokon stiže u zadarski Arsenal!


Je li život podređen razumu, osjećajima ili smo radije robovi biologije? Upleteni u začarani krug požude, egoizma i želje za ljubavlju, pateći od usamljenosti, možemo li postići sklad sa suprotnim spolom i sami sa sobom? Ovo su neka od brojnih pitanja s kojima će se publika suočiti nakon gledanja komedije Andrzeja Saramonowicza Testosteron. Iako to ništa ne najavljuje, autor stavlja gledatelje uza zid svima važnih problema, koji se tiču ​​našeg bića, seksualnosti i mjesta u svijetu. On to čini, zabavljajući publiku od prve do posljednje scene, bez pada forme ili usporavanja.


Scenski vješt komad


Hormonska komedija Andrzeja Saramonowicza »Testosteron« započela je svoju karijeru 2002. godine nakon premijere u kazalištu Montownia u Varšavi, gdje je postala kazališni hit. Bila je 2007. godina kada je kino verziju Testosterona pogledalo gotovo 1,4 milijuna gledatelja. Proglašena najboljom suvremenom poljskom komedijom, opisuje se kao scenski vješt komad, koji publici jamči izvrsnu zabavu.


Ulaznice
Ulaznice su dostupne po cijeni od 13,00 EUR/osoba (parter – slobodno sjedenje).


Mogu se uzeti online putem Turnea, Eventima i Entria ili na idućim prodajnim mjestima:
• Arsenal Zadar
Pon – pet (09:00 h – 19:00 h) i Sub (09:00 h – 12:00 h)
• Hotel Ilirija, Biograd na Moru
Svaki dan (07:00 h – 22:00 h)


Saramonowiczeva umjetnost se temelji na inteligentnim i briljantnim dijalozima koji često grubošću i otvorenošću skandaliziraju osjetljivije gledatelje. Autor je priznao da je želio napisati komad koji pruža zadovoljstvo, ali da mu je krajnji cilj bio prenijeti nešto dublje od zabave. Likovi u svojim urnebesnim dijalozima argumentiraju da čovjek ima dušu, ali i da je podređen biologiji i kemiji koji vladaju tijelom, a njihove borbe svjedoče kako je teško održati ravnotežu između tih elemenata.


Foto: Arsenal Zadar


Biološke istine


Svaki od heroja »Testosterona« dolazi s različitom prtljagom iskustava te su primjer jadnog stanja čovjeka u današnjoj kulturi u kojoj dominiraju šablone koje su često nedostižne. Saramonowicz prenosi gledateljima biološke istine na kojima se temelji poredak svijeta sa željom da se između ostalog dobro zabave.


Rezervirajte svoje ulaznice već danas i pripremite se za nezaboravnu večer 07. travnja u zadarskom Arsenalu na putovanju kroz svijet »Testosterona!«


U ovoj zanimljivoj predstavi igraju Ivan Simon, Enes Vejzović, Matija Gašpari, Ivan Grčić, Ivica Pucar, Filip Križan, Sven Šestak i Hrvoje Klobučar. Za režiju i scenografiju zaslužan je Jasmin Novljaković, dok kostimografiju i scenski pokret potpisuje Jasminka Petek Krapljan. Autor instalacije Transmenstrualna pipa je Vinko Vidmar, suradnik za glazbu je Mario Mirković, oblikovatelj svjetla je Zdravko Stolnik, a Damjan Uzelac zaslužan je za dizajn plakata. Nadalje, autor video spota i trailera je Mak Vejzović, tekst potpisuje Andrzej Saramonowicz, a za prijevod je zaslužan Jasmin Novljaković. Produkciju čine Teatar EXIT, Ludens Teatar i Kulturni centar Osijek.


Sponzorirani sadržaj