Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

LABUĐE JEZERO

U Arsenalu doživite magiju baleta koja će vas ostaviti bez daha!

Autor: Sponzorirani sadržaj

25.02.2024. 16:18
U Arsenalu doživite magiju baleta koja će vas ostaviti bez daha!

Foto: MATE KOMINAZadarski Arsenal će 2. ožujka postati pozornica na kojoj će se odigrati spektakularna predstava, spoj izvanredne glazbe, plesne elegancije i emotivne dubine. Na »daskama koje život znače« tako će sljedeće subote zasjat će baletni ansambl iz Ukrajine »Ukrainian Classical Ballet« pod vodstvom režisera i koreografa Vladimira Malakhova te nagrađivanim vrhunskim baletnim plesačima koje smo imali priliku upoznati u »Orašaru«. Labuđe jezero temelj je za razumijevanje baleta. Njegova čarolija već desetljećima privlači publiku, a nesumnjivo će tako biti i u Zadru.


Najpopularniji bijeli balet


Danas svakako najpopularniji bijeli balet na svijetu koji je postao sinonimom za klasičnu baletnu umjetnost, poslije svoje neuspjele praizvedbe 1877. u Sankt Peterburgu pao je u zaborav i postalo jednim od najvećih životnih razočarenja genijalnoga skladatelja Čajkovskoga.


Prva potpuna i spektakularna izvedba Labuđeg jezera održana je poslije autorove smrti 1895. u sanktpeterburškome Marijinskom kazalištu u slavnoj koreografiji Mariusa Petipaa i Leva Ivanova. Poslije te izvedbe nemoguće je zamisliti bilo koju svjetsku baletnu kuću koja na svojem repertoaru nema ovu svima dobro poznatu priču o princu koji se beznadno zaljubi u začaranu princezu-labudicu i zbog te ljubavi smrtno strada. Opće je uvriježeno mišljenje kako se potreba za Labuđim jezerom pretvorila u čudesan sindrom, a pravi ga se ljubitelji baletne umjetnosti nikada ne mogu zasititi. To baletno djelo je već više od sto četrdeset godina, jedan od najtežih izazova koji se postavlja pred svaki baletni ansambl i soliste. Labuđe jezero Čajkovskoga na zagrebačkoj je sceni uprizorio svjetski proslavljen plesač i koreograf Vladimir Malakhov.


Plesni virtuozitet
Labuđe jezero zaista ima sve – klasični balet, karakterne plesove, neopisvo slatku glazbu i ansambl koji nije samo kulisa, nego aktivno plesačko tijelo. Radnja baleta prilično je jednostavna: princ Siegfried slavi rođendan na kojem su se okupilo mnogo plemstva. Majka mu daruje samostrel i daje do znanja da od njega očekuje da se uskoro oženi. Princa to rastuži, jer ne želi brak, pa krene u šetnju. Pokraj jezera vidi jato labudova, koje želi uloviti. No princeza Odette, koju je zli čarobnjak Rotbard pretvorio u labudicu, opčini princa svojim plesom i ljepotom, te se oni zaljube. On joj obećava vječnu ljubav, no onda se jezero ispuno labudicama koje sve izgledaju kao Odette, koju Rotbard odvodi.


Prepustite se plesnom virtuozitetu i nevjerojatnoj ljepoti priče o ljubavi, borbi dobra i zla, izvedenoj uz besprijekornu tehniku i izražajnost vrhunskih plesača. Uživajte u neponovljivoj atmosferi koju stvara Labuđe jezero, jedno od najljepših djela svjetske baletne baštine, u srcu grada Zadra. Rezervirajte svoje mjesto već danas i doživite magiju baleta koja će vas ostaviti bez daha!


Vrste i cijene ulaznica


• 27,00 EUR – Parter Standard (ispred glavnog šanka koji se nalazi iza Vas, ugodna udaljenost i odlična širina vidnog polja)
• 33,00 EUR – Parter Plus (sredina gledališta, ugodna udaljenost i odlična širina vidnog polja)
• 40,00 EUR – Premium Parter (fantastična vidljivost i blizina pozornice)
• 47,00 EUR – Vip Parter (izvanredno iskustvo baleta, kao da ste na samoj pozornici)


• 47,00 EUR – Vip Tribine Galerija (frontalna uzvišena tribina na galeriji, izvrsna preglednost i doživljaj kompletnog prostora)