Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

ozbiljne prijetnje smrću

Na zadarskom području uhićen muškarac za kojeg se sumnja da je prijetio premijeru

Autor: P. N.

05.07.2023. 20:15
Na zadarskom području uhićen muškarac za kojeg se sumnja da je prijetio premijeru

Foto: Patrik Macek/PIXSELLPolicijska uprava zadarska objavila je da uhićen muškarac zbog sumnje da je u svibnju uputio ozbiljne prijetnje smrću predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću te članovima Vlade.


“Ravnateljstvo policije je 12. svibnja izvijestilo javnost o zaprimanju dojave nepoznate osobe koja je u svojoj izjavi izrazila prijetnje predsjedniku Vlade te članovima Vlade, a s obzirom na ozbiljnost izrečenih prijetnji, tada su na Markov trg odmah upućene i raspoređene dodatne policijske snage.


Policija od tada, uz pomoć međunarodnih partnera, provodi kriminalističko istraživanje koje je bilo znatno otežano jer se osoba za koju su postojale indicije da bi mogla biti potencijalni počinitelj, nalazila izvan Republike Hrvatske.
Današnjeg dana (5. srpnja 2023.), u popodnevnim satima, policijski službenici Službe terorizma (Uprava kriminalističke policije Ravnateljstva policije) uhitili su na području Zadarske županije muškarca s dvojnim državljanstvom (RH i SAD) koji se dovodi u vezu s upućenim prijetnjama te ga doveli na kriminalističko istraživanje.


Ravnateljstvo policije objavit će detaljnije priopćenje nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja”, izvijestila je policija u srijedu.


Podsjetimo, zbog prijetnji koje su u svibnju bile upućene premijeru, na Markov trg je bio upućen interventni tim. Policijska uprava zagrebačka izvijestila je tada da je u jutarnjim satima zaprimila dojavu nepoznate osobe koja je u svojoj izjavi izrazila prijetnje prema predsjedniku Vlade RH te članovima Vlade.


S obzirom na zaprimljenu dojavu, odnosno ozbiljnost izrečenih prijetnji, na Markov trg su upućene i raspoređene dodatne policijske snage.