Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

neobičan slučaj

Na Višnjiku pjevali Balašević, Čolić, Joksimović. Zašto Zadranima toliko smeta Aleksandra Prijović?

Autor: Katarina Ergović

28.02.2024. 15:58
Na Višnjiku pjevali Balašević, Čolić, Joksimović. Zašto Zadranima toliko smeta Aleksandra Prijović?

Foto: Marko Lukunic/PIXSELLNakon što je sredinom veljače objavljeno kako je zadarski gradonačelnik Branko Dukić protiv dolaska srpske zvijezde u Zadar i njen nastup na Višnjiku, on je ubrzo demantirao te natpise. Da bi nešto više od dva tjedna kasnije uručio otkaz Denisu Karloviću, direktoru ŠC Višnjik, osobi zaslužnoj za dovođenje Aleksandre Prijović u Zadar, nedugo nakon što je objavljeno kako će ondje održati koncert.


Ponovno se piše kako je otkaz Karloviću uručen upravo zbog Prijović, što Dukić naravno demantira. Otkaz objašnjava gubljenjem povjerenja.


– Jasno sam i demantirao vijest o zabrani koncerta i isto tako jasno iznio svoje mišljenje kako Zadar tim koncertom neće biti ništa bogatiji, niti bez njega siromašniji. Međutim nikada, pa ni sada, nije mi bila namjera upletati se u to tko će gdje pjevati, a razlozi za smjenu leže u gubljenju povjerenja koje sam već obrazložio ranije, poručio je Dukić.
Bila Aleksandra Prijović razlog ostavci ili ne, osjetno je kako je većina Zadrana protiv njenog dolaska. U anketi koju smo proveli prije dva tjedna na našem portalu glasalo je više od dvije tisuće ljudi, a njih 59% protiv je dolaska Prijović u Zadar. Podsjetimo, Prijović je odrasla u Belom Manastiru i veći dio djetinjstva provela u Hrvatskoj.


Ni prva, ni zadnja


Tijekom godina, na Višnjiku su nastupali brojni srpski pjevači, a negodovanja su bili ili minimalna ili nepostojanja. Zadranima nisu smetali ni Đorđe Balašević, ni Zdravko Čolić, a ni Željko Joksimović, koji su svi redom popunili najveću zadarsku dvoranu.


Po klubovima u Zadru i okolici nastupaju i ostale srpske zvijezde koje više-manje prođu ispod radara, a negativne reakcije na njihove dolaske su također minimalne. I ako postoje, jako kratko traju i brzo se zaborave.


Dok, prva pomisao sredinom veljače kako bi Prijović mogla doći u Zadar izazvala je iznimno veliku količinu negativnih reakcija. Radi se o ženi koja je rasprodala više zagrebačkih, osječkih i riječkih arena, a Zadrani su zasad jedini koji sa ženom koja je odrasla u Hrvatskoj imaju nekakav problem.


Bilo kako bilo, Prijović je u svega nekoliko dana rasprodala 90% dvorane Višnjik te će unatoč negodovanju velikom broju Zadrana, svejedno nastupiti u rasprodanoj dvorani.