Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

SVEČANOST

Na Sveučilištu u Zadru promovirani doktori znanosti i specijalisti

Autor: Antonia Vodan

23.03.2024. 16:45
Na Sveučilištu u Zadru promovirani doktori znanosti i specijalisti

Foto: Sveučilište u ZadruU Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održana je promocija doktora znanosti i specijalista. Promovirano je 28 doktora znanosti te četiri specijalistice koji su završili studij u razdoblju od 1. 3. 2023. do 29. 2. 2024.


Promovirani doktori znanosti su: Edin Badić, Joško Barbir, Irena Bilić, Ivan Burazin, Lidija Butković Mićin, Danijel Carev, Božidar Cvenček, Vedrana Čemerin Dujmić, Augustin Derado, Gordana Gašo, Maja Grisonic, Katarina Gugo, Ines Hocenski, Ines Horvat, Denis Jurković, Božo Kesić, Andrea Knežević, Dina Koprolčec, Neda Kulenović, Sandra Ljubas, Alejandro Martínez Vicente, Željka Pandža, Frano Plišić, Petra Predoević Zadković, Ivana Renić, Ivana Rupić, Vlatka Tomić, Petra Vručina. Promovirane specijalistice su: Irena Dukić, Maja Gulin, Marina Šarlija Miočić, Željka Zubović.


Foto: Sveučilište u Zadru


– Ovo je doista svečan trenutak i s pravom možete biti ponosni što ste ga dočekali i što ćemo zajedno prigodno označiti i formalan završetak vašeg doktorskog, odnosno specijalističkog studija. Doktorski studiji su kruna studijskih i znanstvenih programa jednoga sveučilišta pa tako i oni doktorski studiji koje ste vi uspješno završili. To je bio kraj vašega formalnoga putovanja u predvorju znanosti. Jer tek stjecanjem vašega doktorata znanosti vi zapravo ulazite u veliku građevinu znanosti. Pri tome vi imajte na umu da razvijate onu znanost koja će umješto kombinirati i prožimati znanje i čestitost, razboritost i ljubav. Ponekad će jako važno biti, također, kombinirati pravednost, sustavnost, umjerenost. Jedino nemojte biti umjereni u činjenju dobra. Bit ćete pozvani u institucijama u kojima radite, ali i u širim zajednicama u kojima ostvarujete, ne samo vašu egzistenciju, nego i sve ono što vas čini akademski građaninom s najvišim akademskim naslovom, biti svojevrsni svjetionici, uzori i u pogledu stjecanja i stvaranja novih znanja i prenošenja tih znanja, obratio se rektor Josip Faričić novopečenim doktorima znanosti.


Foto: Sveučilište u Zadru
Predstavljene su teme i rezultati istraživanja doktorskih radova svakog od ovogodišnjih promovenata, nakon čega im je rektor svečano uručio doktorske diplome. Ovu svečanost uveličala je i prisutnost ponosnih obitelji i kolega promoviranih znanstvenika.


Foto: Sveučilište u Zadru