Nedjelja, 14. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

PAD KROZ ŠAHT

Kroz šaht na Kalelargi propala poznata zadarska kustosica, iz Odvodnje joj se ispričali: 'Šaht je inače uredan...'

Autor: Nikolina Lucić

10.07.2024. 15:32
Kroz šaht na Kalelargi propala poznata zadarska kustosica, iz Odvodnje joj se ispričali: 'Šaht je inače uredan...'

Foto: Snimila čitateljicaNemila se situacija na Kalelargi desila poznatoj zadarskoj kustosici Korneliji Giunio, koja je, dok je podizala novac na bankomatu na Kalelargi do pola tijela propala u oštećeni odvodni šaht.


– Ujutro sam pod pauzom krenula do bankomata Kalelargi ispod kojeg je šaht odvodnje. Na njega sam stala, jer ga se izbjeći ne može, a poklopac šahta se urušio, tako da sam upala desnom nogom do boka unutra. U tom su mi trenutku pomogli konobari iz obližnjeg restorana da se dignem iz šahta. Srećom izgleda kako nisam polomila ništa, ali sam se jako prepala i nabila, već mi cijela desna strana tijela plava i ljubičasta, napisala nam je Giunio, a direktor Odvodnje Ante Josip Šikić nam je kratko kazao kako su joj se ispričali i isplanirali sanaciju oštećenog šahta.


– Nadamo se kako će radovi biti gotovi do kraja tjedna, a riječ je nažalost, o nemiloj situaciji koju ne možemo predvidjeti. Kalelarga nije samo pješačka, već u rane jutarnje sate i prometna zona, kojom prolaze brojna radna i dostavna vozila. Upoznati smo s incidentom i gospođi smo uputili iskrenu ispriku. Šaht je inače uredan, bez većih problema, osim korozije koja je očito, zbog padalina i posolice nagrizla okvir samog šahta i oštetila njegovu statiku i sigurnost za prolaznike, kazao je Šikić, napomenuvši kako u takvim slučajevima prelazak vozila preko šahta dodatno oštećuje njegovu strukturu.