Srijeda, 6. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

LUČKA UPRAVA ZADAR

Izrađena nova virtualna šetnja lukom Gaženica

Autor: Portal ZL

16.11.2022. 15:32
Izrađena nova virtualna šetnja lukom Gaženica

Foto: Lučka uprava ZadarLučka uprava Zadar izradila je novu virtualnu šetnju putničkom lukom Gaženica te je ista ovog tjedna objavljena na službenim web stranicama.


U odnosu na prethodnu verziju koja je napravljena 2019. godine, novom virtualnom šetnjom moguće je vidjeti obalne zidove i zaštitu nasipa koji radovi su okončani početkom 2020. godine, a realizirani su u sklopu Projekta Nova luka Zadar – faza LOT IIIc.


U novoj virtualnoj šetnji prikazani su i izvršeni radovi rekonstrukcije i dogradnje postojeće ribarske luke Gaženica, koji su sufinancirani sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a završeni su sredinom ove godine.
Za potrebe izrade virtualne šetnje luke Gaženica, u cijelosti je modernizirano njeno sučelje koje je sada još preglednije. Virtualnom šetnjom prikazano je ukupno 8 lokacija na prostoru putničke luke, a posebna atraktivnost je prelazak iz virtualne šetnje lukom Gaženica u našu gradsku luku na poluotoku, kao i mogućnost pregleda interaktivne mape same luke.


Šetnja je kao i u prethodnim verzijama, dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku.


Lučka uprava Zadar ujedno je iskoristila i jučerašnji dolazak kruzera AIDABlu kako bi izvršila noćno fotografiranje putničke luke Gaženica, kao i nedavno rekonstruirane i dograđene ribarske luke Gaženica, sa željom da napravimo jedan odmak od uobičajenih dosadašnjih fotografija.


Virtualnu šetnju putničkom lukom Gaženica možete pogledati ovdje.