Petak, 1. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

novi uspjeh

Gestice ponovno izborile finale Trepsa

Autor: Portal ZL

07.04.2023. 09:06
Gestice ponovno izborile finale Trepsa

Foto: Plesna udruga GestaPlesna udruga Gesta ponovno iza sebe ima uspješnu sezonu, kvalifikacijama za finale najstarijeg i najpoznatijeg plesnog okupljanja, gotovo cijele plesne zajednice iz cijele Hrvatske, izborile su finale koje je zakazano za 20. svibanj.


Gestice čak četrinaest godine sudjeluju na Trepsu, a ovo im je do sada trinaesto finale. Prošle godine su donijele titulu najuspješnije koreografije u kategoriji D jazz i show dance i nakon toliko godina finala, zaista smo bile presretne.


Ove godine u finale smo ušle sa istom kategorijoma, ali mlađim djevojčicama u dobnoj kategoriji B, s koreografijama Stjuardese i Putovanja. Djevojčice su dobro uvježbane, a jasna vizija i predan rad rezultat je ovakvih uspjeha.
Uz putovanja pripremamo novu dramsko –plesnu produkciju pod nazivom KO?autor?! Autorice i koreografkinje Nene Jurišić, uz text i režiju Sanje Grgine. U predstavi glume sjajni Lino Brozić i Dominik Karakašić glumci kazališta lutaka uz mladog glumca Marka Trošelja iza kojeg je već nekoliko Gestinih produkcija.


Radi se o mjuziklu, za koji je songove napisala također Nena Jurišić, a aranžmane i glazbu potpisuje Renato Babić. Premijera je zakazana za 05.06.2023 godine u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.


Još je malo sezone pred nama i jedva čekamo predstaviti novu plesnu priču.