Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

SUBOTNJA ŠPICA

[FOTO] Toplo vrijeme na vidjelo iznijelo odlične modne kombinacije

Autor: Antonia Vodan

07.04.2024. 17:55
[FOTO] Toplo vrijeme na vidjelo iznijelo odlične modne kombinacije

Foto: MATE KOMINAToplina, šarenilo i proljeće koji nas okružuju preslikali su se ovog vikenda i na odjevne kombinacije. Prolaznice koje smo sreli u jutarnjoj šetnji špicom dokazale su da je povratak jarkih boja, osim u prirodi, prisutan i u ormarima. Kalelargom su ove subote dominirali razigrani, proljetni odjevni komadi koji mame osmijeh na lice.


Kraljevski plava


Foto: Mate Komina


Za elegantnu i upečatljivu nijansu odlučila se ova dama koja je kraljevski plavu pencil suknju uparila s neutralnim, crnim topom i sakoom na kojem uočavamo cvjetni uzorak te izražajan, proljetni kolorit. Svoju kombinaciju, idealnu za poslovne, svečane, ali i ležernije prigode, upotpunila je izborom obuće s kojim se ne može pogriješiti: klasičnim crnim štiklama.
Vibrantan casual look


Foto: Mate Komina


Ležerna i prozračna haljinica boje žada istaknula se među prolaznicima na Narodnom trgu. Ova ju je dama kombinirala s udobnim, ravnim cipelama koraljne nijanse, koje su zahvalan i praktičan izbor za travanjske šetnje gradom. Istu nijansu primjećujemo i na njenom ružu koji je u vizualnoj opoziciji s haljinom, što govori u prilog tome da se toplije i hladnije nijanse, ukoliko znalački uparene, lijepo slažu. Ova prolaznica odlučila se je za šarenu, gotovo plažnu torbu, upotpunivši tako ovaj vibrantan “casual look”.


Uzorci i boje


Foto: Mate Komina


Ove dvije prolaznice, iako pobornice različitih stilova, pokazuju kako dijele istančan smisao za poigravanje uzorcima i bojama. Dama s lijeva odabrala je zemljane tonove koji se slažu s njenom bakrenom kosom. Midi suknja koju nosi privlači pogled: ružičasta je sa smeđim detaljima i floralnim uzorkom koji gotovo da asocira na cvatnju japanske trešnje. U tonovima smeđe su i jednostavna majica, kao i torbica pa bi se čak moglo govoriti o eksperimentiranju s color- blocking trendom: miješanju odjevnih komada različitih boja. Konačno, kao hrabar finalni detalj, u kombinaciju je ukomponirala i niske pete s leopard uzorkom. Druga dama, pak, preferira više casual varijantu. Svoju tamnu kombinaciju crnih, širokih hlača i crne košulje točkastog uzorka osvježila je jaknicom i torbicom boje senfa.


Retro stil


Foto: Mate Komina


Elegantan modni izričaj ove prolaznice nedvojbeno u misli priziva nostalgičan, retro stil karakterističan za početak druge polovice prošlog stoljeća. Lepršavi, monokromni ljubičasti kombinezon ova je dama oplemenila višebojnom maramom oko vrata. Ostatak kombinacije u neutralnim je tonovima, što ovaj look čini uravnoteženim: balerinke su jednostavne i crne, a krem torba doima se istovremeno chic i visokofunkcionalnom. Konačno, uočavamo mačkaste sunčane naočale, također u retro stilu. Kombinacija je ovo u kojoj bismo lako mogli zamisliti dive poput Grace Kelly ili Audrey Hepburn.


Statement komad


Foto: Mate Komina


Sunce je u gradu, ali sunce je i u ormaru ove dame koja je svojim jarko žutim kombinezonom ukrala poglede te donijela razigranost i toplinu na Kalelargu. Ostatak outfita uključuje crne odjevne komade i crne čizmice na petu, što dokazuje kako je ova prolaznica svjesna malog modnog trika: dovoljan je jedan “statement komad” da čitav look učini upečatljivim.