Petak, 31. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

ARGENTINA - HRVATSKA

FOTO Šteta za poraz, ali idemo po broncu!

Autor: Đurđa Baljak

14.12.2022. 10:33
FOTO Šteta za poraz, ali idemo po broncu!

Foto: Arif SitnicaUlicama grada odzvanjaju stihovi »Moja Hrvatska, ruka srcu krene…«,kolnici su još uvijek mokri od kiše, ruke zebu, ali se zato toplina stišće oko srca uzbuđenih navijača obavijenih crveno-bijelim kvadratićima. Uputili smo se prema Adventu, na Trgu Petra Zoranića, gdje nailazimo na mnoštvo ljudi, od mlađih do onih starijih.


Svi napeti u iščekivanju polufinalne utakmice između Hrvatske i Argentine na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru. Neke od njih upitali smo kakva je atmosfera i što očekuju od polufinalne utakmice.


Foto


Zadarski navijači bodrili Hrvatsku


avatar

Snimio: Arif Sitnica


14.12.2022. 09:14
Galerija

Foto: Arif Sitnica
– Pratim ovdje utakmice cijelo prvenstvo, od prve utakmice do ove sada, i atmosfera je sjajna – kazao je entuzijastični Ivan Kovačević (26) na čije se riječi nadovezala Luna Mikulić (16).


– Očekujemo da će naša reprezentacija pobijediti i progurati se u finale – rekla je Luna, dok je još bilo 0:0. Nije samo Luna imala takva očekivanja, ali nešto se sinoć pitalo i Argentinu.


Sredinom prvog poluvremena tijek utakmice se počinje zahuktavati i Hrvatska, na ljutu žalost, prima dva gola. Ipak, srca navijača se stežu još jače, znoj se hladi na prosinačkom zraku, a gradom odzvanjaju kolektivni povici i urlici nezadovoljstva. Međutim, navijači su i kod 2:0 nastojali održati zajednički duh.


A onda je Alvarez zabio za 3:0 i rasplinuo san o još jednom »vatrenom« finalu. Mogli smo samo zapjevati uspješnicu Đanija Maršana »tiha noć je, Zadar spava«. Šteta, šteta, šteta…