Subota, 15. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

ZIMSKI PARK

FOTO Najmlađe Zadrane na Višnjiku čeka prava božićna bajka

Autor:

25.11.2022. 19:39
FOTO Najmlađe Zadrane na Višnjiku čeka prava božićna bajka

Foto: Arif SitnicaNa Višnjiku je u danas otvoren Advent za najmlađe, točnije Zimski park koji sa pregršt događanja i raznolikom ponudom, prvenstveno za one najmlađe, nudi posjetiteljima doživljaj prave božićne bajke.


– Ove godine smo se zaista potrudili za naše najmlađe napraviti nikad bogatiji Zimski park. Na 900 kvadrata nudimo klizalište, sanjkalište, najveći lunapark koji smo smo ikad vidjeli u Zadru te zimsko izdanje poznato Street Food Festivala – adventske kućice sa ranolikom ponudom jela i pića. Najviše smo ponosni na dječje predstave i igraonice kojih će, u sklopu Parka, biti pedesetak, najavio je direktor Višnjika Denis Karlović.


Osim sanjkališta koje nudi atraktivna spuštanja niz ledeni tobogan za ljubitelje adrenalina, ove se godine djeci također nudi jahanje i šetnja na ponijima koje su na Višnjik doveli članovi Konjičkog kluba za terapijsko i individualno jahanje te jahanje za djecu “Maximus”.
Foto


Otvoren Advent na Višnjiku


avatar

Snimio: Arif Sitnica


25.11.2022. 18:21


Galerija

Foto: Arif Sitnica


– Cijene su, kako za koga, različite. No imamo i promotivne akcije – škola klizanja će osnovnoškolce i djecu iz vrtića biti besplatna. Zaista smo se potrudili da zadovoljimo najmlađe, dodao je Karlović, zahvalivši se sponzorima koji su im izašli ususret i pomogli da se cijela priča ostvari jer je riječ o vrlo skupom projektu.


– Još uvijek ne možemo kazati koliko će ovo sve zajedno koštati. Prošle godine nas je organizacija koštala 600 tisuća kuna, a ove godine će to biti i više. Međutim, zahvaljujući našim sponzorima, zatvorili smo financijsku konstrukciju bez novaca poreznih obveznika, rekao je direktor Višnjika.


Svečano je bilo na otvorenju: osim nastupa članica Saveza mažoretkinja, bilo je tu i plesa članova Sportskog plesnog kluba “Bellus”, a za odličnu glazbenu pozadinu pobrinuli su se zborovi Kazališta lutaka Zadar, Gimnazije Vladimira Nazora, Glazbene udruge Libreto, dječje klape Riva te Udruge odgajatelja Maraške. Mnoštvo djece uživalo je u čarolijama Zimskog parka i šarolikoj, a nadasve zabavnoj ponudi. Ni hladnoća nije smetala najmlađima kada je dobra zabava na svakom koraku.


A za kićenje božićnih drvaca jučer su se u jutarnjim satima pobrinula djeca dječjih vrtića Radost i Latica, kao i djeca osnovne škole Voštarnica te Sportske univerzalne škole.


Radno vrijeme Adventa na Višnjiku je od 9 do 21 sat od ponedjeljka do petka, a vikendom do 22 sata.