Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

PRESSICA

DANIEL RADETA: 'Radnici su još jednom poslužili kao smokvin list za poskupljenje otpada'

Autor: Iva Bucić/R.H.

22.04.2024. 09:24
DANIEL RADETA: 'Radnici su još jednom poslužili kao smokvin list za poskupljenje otpada'

Foto: Luka JeličićPredsjednik zadarskog SDP-a Daniel Radeta održao je jutros press konferenciju u kojoj je komentirao događaje s prošle sjednice Gradskog vijeća, a također je i obznanio da SDP neće sudjelovati u današnjem nastavku sjednice.


“Dan danas ne znam razloge zbog kojeg sam izbačen s prošle sjednice Gradskog vijeća. Onaj tko je trebao biti izbačen je pročelnik Joso Nekić, koji je prostačio i divljao. Tražio sam da mu se da opomena, a odlučili su izbaciti mene. To je još jedan pokušaj da me se spriječi da govorim i da radim svoj posao, a posao mi je da govorim o teškim temama. Znamo kako se kadrovira u Zadru, znamo tko zapošljava ljude po institucijama. Činjenica je da sve ono što sam rekao da je točno i ne bježim od odgovornosti i takvih tema. Postoji osoba u Gradskom vijeću koja možda i nešto više o onome što sam govorio , a zove se Marijana Bakmaz. koja je ujedno i gradska vijećnica, kod koje je dotični ujedno i radio, bio zaposlen i koji je s tog posla morao otići. Nju pitajte zašto. Činjenica je da su sve znali i da su podatke imali i na njima je da nose političku odgovornost, istu onu odgovornost o kojoj je neki dan govorio gradonačelnik Branko Dukić”, rekao je Radeta pa nastavio.


“Danas SDP neće sudjelovati u radu Gradskog vijeća, s obzirom da se radi o nastavku sjednice. U nastavku sjednice, nakon što su mene izbacili, Klub se povukao. Naše ruke ionako ne ovise ni o čemu, a sad ćemo vidjeti što se događa kad nas nema”, rekao je Radeta, koji je komentirao i temu poskupljenja odvoza otpada.
“Danas će se donositi nekoliko bitnih odluka, a jedna od njih je odluka o poskupljenju odvoza otpada. Gradonačelnik tu odluku želi prikazati kao povećanje plaća, no radnici su još jednom poslužili kao smokvin list za poskupljenje otpada. Plan je da otpad poskupi drastično, i to neće doprinijeti većim plaćama u Čistoći, oni imaju svoje prihode i raspolažu svojim novcima. Volim bih čuti od direktora koliko je novih korisnika Čistoće, koliki je prihod od novih stanova, koliko su uspjeli pribilježiti novih korisnika. Direktor nema pojma, on ne zna što se događa po tom pitanju. Nisu sposobni poslati račune strancima. Prije bilo kakve odluke o poskupljenju, trebali bi vidjeti gdje griješe i što rade krivo. Činjenica je da imamo mnogo novih stambenih jedinica, a Čistoća ne zna ni tko tamo živi ni tko bi trebao plaćati odvoz otpada”, kazao je Radeta.